1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarım Zirvesi başladı
Tarım Zirvesi başladı

Tarım Zirvesi başladı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Strateji Geliştirme Grubu tarafından “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki Tarım Kredi Kooperatifleri için yöresel ve yeni koşulların gerekli kıldığı stratejiler” konulu bölge toplantısı düzenlendi.

A+A-

Tarım Kredi Bölge Birliği Bölge Müdürü Efe, “1975 yılında kurulan bölge birliğimiz Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde 1744 yerleşim biriminde 31 bin ortağımıza 53 kooperatifimiz aracılığıyla 130 bin çalışanımızla hizmet etmeye çalışıyoruz. Kooperatif başına 1,7 personelimiz düşüyor. Yani her 1,7 personel 45 yerleşim birimine 587 ortağımıza hizmet etmeye çalışıyor” dedi.

 

ZİRVE BAŞLADI

 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Strateji Geliştirme Grubu (SGG) tarafından “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki Tarım Kredi Kooperatifleri için yöresel ve yeni koşulların gerekli kıldığı stratejiler” konulu bölge toplantısı düzenlendi.

 

DOĞU’DA TARIM ZİRVESİ

 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TTK) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'Strateji Geliştirme Grubu Çalıştay'ı Erzurum'da başladı.TTK Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kutlu başkanlığında Palan Otel'de başlayan çalıştaya Erzurum, Sivas, Malatya, Gaziantep ve Trabzon Bölge birliklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

DOĞU’DA TARIM VE EKONOMİK SORUNLAR

 

Tarım Kredi Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kutlu, 'TTK'leri Strateji Geliştirme Projesi'nin takdimi, bugüne kadar yapılanların özeti ve beklentiler' konulu bir sunum yaptı. Ardından da TTK Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Polat, 'Kooperatifler ve Yerel Kalkınma: TTK'ler için strateji belirlemede temel varsayımlar' üzerine konuşma yaptı. Malatya Bölge Birliği Müdürü Mesut Baytekin de, 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki birim tarım kredi kooperatiflerinin sorunları ve çözüm önerileri' üzerine sunum yaptı. Çalıştayın öğleden sonraki bölümlerinde ise Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Muhsin Gümüş, 'TTK'lerin sorunları ve çözüm önerileri' üzerine sunum yaptı. Ardından da sunumlar ile ilgili tartışmalar yapıldı.

 

BORÇ ÖDEME KÜLTÜRÜ

 

TTK Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Erzurum ve sorumluluk bölgesindeki illerde kooperatif ortaklarının borç ödeme noktasında gerekli hassasiyetten uzak olduklarını iddia etti. Erzurum Bölgesi'nde borç tahsilinde en iyi oranın yüzde 61 ve bunun da ülke standartlarının altında olduğuna vurgu yapan Efe, "Malalesef çiftçi ortaklarımızın borç ödeme alışkanlığı yok denecek kadar az. Hayvansal ve tarımsal üretimin en zirvede olduğu dönemlerde çiftçi ve besici ortaklarımızdan yüzde 61 oranında borç tahsilâtı yaptık. Bu da borç ödeme alışkanlığının ortaklarımız arasında yeterince yerleşmediğinin en bariz göstergelerinden birisidir." dedi.

 

 

UYARI : Haberlerin etik olmayan yollarla kopyalanması yasaktır. Lütfen bu uyarıyı dikkate alınız ve etik olmayan yollarla kopyalama yapmayınız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.