1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nalbantlar kış yoğunluğuna girdi
Nalbantlar kış yoğunluğuna girdi

Nalbantlar kış yoğunluğuna girdi

Ülkenin en soğuk bölgelerinden Sarıkamış'ta yalnız insanlar değil, hayvanlarda kış koşullarına hazırlanıyor.

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kış döneminde kızakla yapılan gezilerde ve ulaşımda kullanılan atlar, nalbantlarca yaklaşan kış mevsimine hazırlanıyor.

 

Tarihte ulaşım ve nakliyecilikte yaygın olarak kullanılan ve motorlu araçların icadıyla günümüzde artık ilgi görmeyen atlı kızaklar, Sarıkamış ilçe merkezindeki vatandaşların hala vazgeçilmez ulaşım aracı olarak varlığını sürdürüyor.

 

Kış döneminde kısa mesafeli bölgelere ulaşım ve yük taşımacılığında kullanılan atlarla, turistlere atlı kızakla kayak keyfi de sunan yöre halkı, yaklaşan kış mevsimi öncesinde atların nal bakımını yaptırmaya başladı.

 

Kancalı nallar

 

Yazın at arabalarına, kışın kızaklara koşulan atlara, karlı ve buzlu yollarda rahat yürümesini sağlayan kancalı kış tipi nallar takıldı.

 

İlçedeki nalbantlardan Şenay Vanlı, evinin önündeki atölyesinde atlarına kışlık nal taktırmak isteyen vatandaşların taleplerini karşılamaya çalışıyor.

 

 

UYARI : Haberlerin etik olmayan yollarla kopyalanması yasaktır. Lütfen bu uyarıyı dikkate alınız ve etik olmayan yollarla kopyalama yapmayınız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.