1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BTK Demiryolu görüşüldü
BTK Demiryolu görüşüldü

BTK Demiryolu görüşüldü

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Gürcü mevkidaşı Grigol Vashadze ile görüştü. Gündemde Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu vardı.

A+A-

Gürcistan'da bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Gürcü mevkidaşı Grigol Vashadze ile görüştü. İki ülke arasındaki işbirliğinin ele alındığı görüşmede, Gürcistan ile Azerbaycan arasındaki stratejik ilişkilerin öneminin altı çizildi.

 

Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Vashadze ve Memmedyarov, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin ilerlemesinden memnun olduklarını ifade etti.

 

Memmedyarov, görüşmelerinde Güney Kafkasya bölgesindeki çatışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki sorunu bölgedeki barış ve istikrara çok büyük bir tehdit olarak gördüğünü ifade etti. Azerbaycan'ın, aralarında barış görüşmelerinin başlamasıyla ilgili bir maddenin de bulunduğu

 

Madrid prensiplerini uzun incelemeler sonucunda kabul ettiğini belirten Memmedyarov, "Ne yazık ki bugüne kadar Ermenistan tarafından yenilenmiş Madrid prensipleriyle ilgili hiçbir net yanıt alamadık" dedi.

 

Ermenistan'dan net bir cevap almaları gerektiğine vurgu yapan Bakan Memmedyarov, iki ülke arasındaki sorunun kısa bir süreçte çözülemeyeceğini söyleyerek, "Bu, bir gecede ya da bir ayda çözülecek bir ºey de?il, bu bir süreç ve biz bu sürecin içerisinde kalmal?y?z" diye konuştu.

 

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı projesine de değinen Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, projenin başarıyla yürütüldüğünü ve zamanında tamamlanacağını belirterek "Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattını 2012 yılı sonu, 2013 yılı başında tamamlayacağız" dedi.

 

 

UYARI : Haberlerin etik olmayan yollarla kopyalanması yasaktır. Lütfen bu uyarıyı dikkate alınız ve etik olmayan yollarla kopyalama yapmayınız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.