1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Talip Uzun, aday adaylığı müracaatını yaptı
Talip Uzun, aday adaylığı müracaatını yaptı

Talip Uzun, aday adaylığı müracaatını yaptı

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği görevinden istida eden Talip Uzun, milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

28. dönem milletvekilliği genel seçimleri için görevinden ayrılan Uzun, ailesi ve sevenleriyle birlikte AK Parti Kars İl Başkanlığına gelerek müracaat etti.

Müracaat sonrası gazetecilere açıklama yapan Uzun, “Sözlerime başlarken önümüzdeki seçimlerin Serhat Şehrimize, Ülkemize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Acımız büyük. Millet olarak kısa bir süre önce çok büyük üzüntüler yaşadık. Dünyada eşi benzeri olmayan iki büyük depremle sarsıldık. Ardından sel felaketi geldi. Ben  bir buçuk ay önce yaşadığımız “asrın felaketinde” ve selde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum. 14 Mayıs seçimlerinde TBMM’de Şehrimizi temsil etmek şerefine nail olmak ve bu güzel şehrin bir hizmetkarı olmak için huzurunuzdayım.  Biraz önce Başvuru belgelerimi teslim ettim. Aday adayı olan bütün diğer arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Her biri bu mesuliyeti yüklenecek ve gereğini yapacak donanıma sahiptir. Şimdi müsaadenizle önümüzdeki seçimlerin şehrimiz ve ülkemiz ve hatta bütün insanlık için ne anlama geldiğini bir kaç kelimeyle ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti olarak 20 yılda tüm cumhuriyet tarihi boyunca ülkemizde ve Karsımızda yapılamayan ve eksik kalan alt yapı yatırımları için uğraştık. Eğitim, sağlık, ulaştırma, iletişim, teknoloji, sanayi, savunma, tarım, turizm ve diğer bütün alanlarda dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet edecek bir seviyeye ulaştık. Bu büyük başarı herkesçe takdir edildiği üzere  AK  Parti başarısıdır. ” dedi.  

6’lı masanın İstanbul’u yönetemediği gibi Türkiye’yi de yönetemeyerek devleti çöküşe götüreceğini ileri süren Uzun, “Şimdi Türkiye için ve şehrimiz için yeni bir dönemin başlangıcındayız. Alt yapı yatırımlarını tamamlamış olmanın avantajıyla bize Türkiye Yüzyılı’nın kapısını aralayacak bir değişim başlatacağız. Yıllar önce yaptığımız yatırımları hayal edemeyenler şimdi Türkiye Yüzyılı için yapacaklarımızı da hayal etmekten uzaklar. Ama yıllar sonra dönüp baktığımızda gerçekleşecek dönüşüm hepimizin göğsünü kabartacak bir dönüşüm olacaktır. Bu şehrimiz için de böyle olacaktır ve bu potansiyel sadece AK partide vardır. Türkiye Yüzyılı derken gerçekleşmeyecek bir hayalden bahsetmiyoruz. Ayak seslerini duyduğumuz yakın bir gelecekten bahsediyoruz. Birazcık başımızı kaldırıp etrafa baktığımızda bu gerçeğin bütün çıplaklığıyla burada olduğunu görürüz. Köhnemiş dünya sistemi, merhametsizlik ve adaletsizlikle malul bir halde çatırdıyor. İnsanlık bu köhnemiş düzenin biletini kesecek kıvama gelmiştir. Dünya mağdurları için Merhametin ve adaletin işaret edildiği yerde ülkemiz duruyor.  Türkiye Yüzyılı sadece bizim yüzyılımız değil, insanlığın kurtuluş yüzyılı olacaktır. Yine ifade etmeliyim ki, Türkiye Yüzyılı’nı öncelikle gençlerle inşa edeceğiz. Biz onlarla birlikte bu ülkeyi ve Karsımızı yeni bir yüzyıla taşımak için gayret sarfederken onları basit vaatlerle çantada keklik görenler büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaklar.  Genç kardeşlerimizi, özellikle şehrimizin gençlerini sonu belirsiz maceralarla kandırmalarına, olmayacak vaatlerle  avutmalarına, onların gelecekleriyle oynamalarına, kendi hırslarına gençleri kurban etmelerine müsaade edemeyiz. İstanbul belediyesinde pilot uygulamasını gördüğümüz altılı masa benzeri organizasyonlar İstanbul’u yönetilemez bir duruma soktu. İstanbul’un yönetilmemesi  sadece belediye hizmetlerini aksatıyor ama Türkiye’nin yönetilmemesi bu şartlarda devletin çöküşü olur. Şehrimizi ve ülkemizi bunların sunduğu karanlık gelecekten korumak sadece AK Partililerin görevi değil, tüm vatandaşlarımızın görevidir. Altılı masanın memleketi kendi bireysel hırsları için uçuruma sürüklemelerine müsaade etmeyeceğiz. Şunu unutmayalım, kaos ve istikrarsız bir gelecek vaadiyle toplumun karşısına çıkanlar hüsrana uğrayacaklar. Ben yukarıda bahsedilen büyük değişimi kaçırmamak için, gençlerle omuz omuza geleceği inşa etmek için, Ülkemizi sürüklemek istedikleri kaosa müsaade etmemek için, Şehrimizi Türkiye Yüzyılı’nın önemli bir aktörü yapmak için Kars İçin Hemen Şimdi diyorum.  Ve bunun için aday adayı olduğumu, bu heyecanı hemşehrilerimle birlikte yaşamak için siyaset yapmak istediğimi bilmenizi istiyorum.  Sözlerimi bitirmeden önce herkesin nevruz bayramını tebrik ediyorum. Yeni bir başlangıcın habercisi olan nevruz Türkiye Yüzyılının başlangıcı olur inşallah.” ifadesini kullandı.

talip-uzun-aday-adayligi-muracaatini-yapti-1.jpgtalip-uzun-aday-adayligi-muracaatini-yapti-2.jpgtalip-uzun-aday-adayligi-muracaatini-yapti-3.jpgtalip-uzun-aday-adayligi-muracaatini-yapti-4.jpgtalip-uzun-aday-adayligi-muracaatini-yapti-5.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.