1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, fırıncılara “Temel Hijyen Eğitimi” konulu eğitim verildi
Kars’ta, fırıncılara “Temel Hijyen Eğitimi” konulu eğitim verildi

Kars’ta, fırıncılara “Temel Hijyen Eğitimi” konulu eğitim verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında, Kars il merkezi ve ilçelerinde faaliyet gösteren ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan fırıncılara “Temel Hijyen Eğitimi” konulu eğitim düzenlendi.

A+A-

Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretim, muhafaza, dağıtım ve satış aşamalarında uyulması gereken kurallar 01.04.2012 tarihli, 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nde yer alıyor.

Tebliğ, ekmek üreten, dağıtımını yapan ve satan gıda işletmecilerinin çalıştırdıkları personele gıda hijyeni ve mevzuatla ilgili konularda eğitim aldırmalarını zorunlu hale getiriyor.

Eğitimlerin yürütülmesi amacıyla, Bakanlıkca, Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 20.06.2022 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde; Türkiye Fırıncılar Federasyonu işbirliğinde ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası koordinatörlüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile beraber protokol doğrultusunda söz konusu eğitim gerçekleştirildi. 

Eğitime; İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, Fırıncılar ve Lokantacılar Başkanı Subutay Kılıç, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Kenan Kalk, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdinç Koç ve Gıda ve Yem Şube Müdürü vekili Ebru Aydın katılımları ile Gıda Mühendisi Arzu Belge ve Gıda Mühendisi Duygu Nalbant tarafından verilen “Temel Hijyen Eğitimi” nin ardından katılımcılara konuyla ilgili bir sınav yapılıp, başarılı olanlara “Hijyen Belgesi” sertifikası verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.