1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Susuz ve Selim'e Yüksekokul
Susuz ve Selime Yüksekokul

Susuz ve Selim'e Yüksekokul

Selim ve Susuz’a yüksekokul açılması için Kafkas Üniversitesi bünyesinde Senato kuruluyor.

A+A-

Senatoda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurumlar, işadamları, bazı öğretim üyeleri ve duyarlı Karslılar yer alacak.

 

Kafkas Üniversitesi Genel Sekreteri Zülfükar Gürboğa’dan edilen bilgiye göre, Kafkas Üniversitesi bünyesinde bir komisyon oluşturularak bu iki şirin ilçemize yüksekokul açılma isteği yenileyecek.

 

Önceki yıl yürütülen “Cilavuz’u Seviyorum, yüksekokulumu istiyorum” kampanyası doğrultusunda Kafkas Üniversitesi tarafından alınan görüş ve hazırlanan rapor YÖK’e iletilmişti. Ancak bu istek YÖK Genel Kurulu tarafından reddedilmişti.

 

Konu ile ilgili olarak Kafkas Üniversitesi Genel Sekreteri Zülfükar Gürboğa şunları söyledi: “Susuz ve Selim’e yüksek okul açılması için üniversitemiz bünyesinde bir senato kuruyoruz. Bu senatoda bazı öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları, işadamları, duyarlı Karslılar ve çeşitli kurumlar olacak. Senato tarafından YÖK’ünde öngördüğü yani bu iki ilçeye yüksekokul kurulması için gerekli olan kriterler belirlenerek oluşturulacak. Daha sonra bu talepler ve oluşturulan kriterler YÖK’e bir rapor halinde sunulacak.” dedi.

 

Öte yandan Susuzlular ise “Cilavuz’da geçtiğimiz yıl başlatılan “Cilavuz’u Seviyorum, yüksekokulumu istiyorum” kampanyası ile birlikte YÖK’ün ret gerekçelerini ortadan kaldırmak için Cilavuz halkı, Cilavuz Köy Enstitüsünden mezunları, Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi mezunları, sivil toplum kuruluşları, Susuz'da örgütlü siyasi partilere büyük sorumluluk düşmektedir. Bu nedenle duyarlı ve ilgili bütün Karslıların bu yöndeki taleplerini Senatoya sunmaları gerekmektedir.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.