1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 50 kişi iş sahibi oldu
50 kişi iş sahibi oldu

50 kişi iş sahibi oldu

Toplum Yararına Çalışma Programı ile 50 kişi daha geçici iş sahibi oldu...

A+A-

Türkiye İş Kurumu tarafından, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 3 buçuk ay süreyle istihdam edilecek 50 kişi kurayla belirlendi.

 

Proje kapsamında çalışmak isteyen ve başvuru yapan 98 kişi arasından programa katılacak olan 50 kişi Sarıkamış noteri Tülay Doğan tarafından kura çekilerek belirlendi. Kura çekim işlemi başvuru yapan adayların huzurunda Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü Lokalinde yapıldı.

 

Daha önce her iki kurum arasında yapılan protokoller neticesinde 30 kişiye 4 ay süreyle iş imkanı sağlanmıştı. Yeni programla 50 kişi daha 3 buçuk ay süreyle iş imkanına sahip olacak. İşe alınan kişilerin 5’i Selim, 3’ü Kars merkez ve 42’sinin ise Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görevlendirileceği açıklandı.

 

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Ayhan Deligöz, Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen birinci dilim kura çekiminde 4 ay süreyle 30 kişilik istihdam sağladıklarını, şimdi ise ikinci dilim kura çekimiyle 3 buçuk ay süreyle 50 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi.

 

Deligöz, “Türkiye İş Kurumu Kars İl Müdürlüğü ile Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlemiş olduğu, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde, Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü’nde 50 kişilik istihdam ilanı İş Kurumu tarafından yayınlandı. Bu ilana toplam 98 kişi müracaat etti. Alımı yapılacak olan 50 işçinin 5’i Selim, 3’ü Kars merkez ve 42 kişinin ise ormancılık işlerimizin yoğun olduğu Sarıkamış’ta istihdam edilmek üzere kuralarını çektik. Kura çekilişi yapılan işçilerin 50’si asıl, 25’te yedek olarak belirledik. İşçilerimizi 1 Eylül 2010 tarihi itibari ile göreve başlatmayı düşünüyoruz. İşçilerimizin görev süresi 3 buçuk ay olacak. İstihdam edilecek işçilerin sosyal güvencesi olacak, SSK primleri yatırılacak. Bunun yanı sıra aylık yaklaşık 700-720 Türk Lirası gibi bir ücret kendilerine vereceğiz. Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğünde istihdam edilecek işçiler, fidanlık sahalarda ot alma, çapalama, dikenli tellerin tamiri ve bu fidanlık sahaların korunmasının yanı sıra diğer ormancılık faaliyetlerinde kendilerini çalıştırıp, ormancılık eğitimine tabi tutacağız. Buradaki ormancılık eğitimine tabi tuttuktan sonra bu eğitimi alan vatandaşlarımızda almış oldukları bu eğitimden sonra kendi işlerini kurmak için aldığı tecrübeyi ve deneğimi özel hayatlarında kullanacaklar.” diye konuştu.

 

Proje sayesinde, geçici de olsa insanlara iş imkanı sağlandığını dile getiren Deligöz, kura sonucu belirlenen 50 kişiye yeni işlerinde başarılar diledi.

 

Üç buçuk ay süreyle iş bulma imkanını yakalayan işsizler, kurayı büyük heyecan içerisinde takip etti. Kurada isimleri çıkanlar büyük sevinç yaşadılar.

 

Kurada ismi çıkan Abubekir Aygün, “Ekonomik durumum çok kötü. Dört çocuğum var, onları okutmaya çalışıyorum. Bugün kuradan ismim çıktı. Çok mutluyum. Vesile olan herkesten Allah razı olsun. Üç buçuk ay yeterli bir zaman değil. Ancak yine de bir işe kavuştum. Çok mutluyum. İnşallah hayırlısı olur” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.