1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sürücülere “Sabır Uyarısı”
Sürücülere “Sabır Uyarısı”

Sürücülere “Sabır Uyarısı”

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında sürücülere “sabırlı olmaları” çağrısında bulundular.

A+A-

Şube Müdürlüğü ekipleri, direksiyon başında yapılan sabırsızca hareketlerin, hem kendimizin hem de başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atacağını kaydederek, “Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftara yakın saatlerde birçok büyük kentte olduğu gibi kentimizde de ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Ana arter ve caddelere aynı anda yüzlerce aracın birlikte çıkması, kent içi trafik akışını kaosa dönüştürmektedir. Bu sıkışıklık ve kaos ne yazık ki istemesek de bir çok trafik kazasını da beraberinde getirmektedir” dediler.

 

İFTAR KAZALARI

 

Trafik kazalarının büyük bir çoğunluğunun sürücü hatalarından kaynaklandığına dikkat çeken ilgililer, “Bu nedenle sürücülerimizin bunun bilincinde hareket ederek, özellikle iftara yakın saatlerde kaza riskini en aza indirmek için daha dikkatli ve duyarlı hareket etmelerini bekliyoruz. Oruçlu olan sürücülerimizin doğal olarak saat 16.00'dan sonra dikkatleri azalmaya başlamaktadır. Açlık ve susuzluğun yanı sıra sigara tiryakileri için de sigaranın yokluğu dikkatlerin büyük ölçüde azalmasına neden olmakta ve stresi artırmaktadır. En önemli diğer bir etken ise, sıcak ve bunaltıcı havalardır. Trafik yoğunluğu, açlık, susuzluk, sigara, stres, iftara zamanında yetişme, gibi tüm olumsuz etkenler bir arada olunca da trafikte kaza riski artmakta ve istenmeyen birçok kaza ile karşı karşıya kalınmaktadır. Sürücülerimizin, iftara yakın saatlerde olası bir trafik sıkışıklığı ile karşı karşıya kalabileceklerini düşünerek, oruçlarını açmak için araçlarında su bulundurmaları uygun olacaktır. Ayrıca sürücülerimizin eğer mümkün ise iftardan saatler önce evlerine gitmek için trafiğe çıkmalarını, bunun yapılması mümkün değil ise, iftar sonrasını tercih etmelerini öneriyoruz. Bunun yanında iftara yakın saatlerde özel araçlar yerine toplu taşıma araçları da tercih edilebilir. Sürücülerimiz ile birlikte tüm yaya vatandaşlarımızın da aynı şekilde trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Ramazan ayının rahat ve huzurlu bir ortamda geçirilebilmesi için, trafik konusunda da herkesin üzerine düşen görevi yerinegetirmesini ve üzücü olaylar yaşanmaması için tüm vatandaşlarımızın duyarlılık göstererek uyarılarımıza dikkat etmesini bekliyoruz” diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.