1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 120 ton ot kül oldu
120 ton ot kül oldu

120 ton ot kül oldu

Kars’ın Kağızman İlçesi’ne bağlı Tunçkaya Köyü’nde dün gündüz saatlerinde başlayan ve bu sabaha kadar devam eden yangında 120 ton ot ve saman kül oldu. Yangından geriye yok olan bir yıllık emekler kaldı.

A+A-

İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki köyde meydana gelen ot yangının evlere sıçrama ihtimali üzerine çevre ilçelerden ve il merkezinden yardım istendi. Kars merkezden 1, Sarıkamış’tan 2 ve Kağızman’dan 2 itfaiye aracı yangına müdahale etti.

 

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy sabah saatlerinde köyde incelemede bulundu. Köylülerden yangınla ilgili bilgi alan Kaymakam Gürsoy, Kars Valiliği tarafından görevlendirilen bir ekiple köyde inceleme yaparak ayrıldı.

 

Kağızman Belediyesi İtfaiye ekipleri 24 saattir köyde yangını kontrol altına almaya çalışırken köylüler itfaiye ekiplerinin gayretli çalışmalarıyla yangının büyümediğini ifade ettiler.

 

Köylüler, “İftar saati oluğu için evlerimizdeydik. Bazı kişiler bunu fırsat bilerek otlarımızı yaktılar. Ailelerimiz dumandan büyük oranda etkilendi.” diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.