1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Spor Organizasyonları Düzenlenmeli
Spor Organizasyonları Düzenlenmeli

Spor Organizasyonları Düzenlenmeli

Milletvekili Dağdaş : “Yaz Spor Organizasyonları Düzenlenmeli”

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, Kars'ın tanıtımını sağlamak, turizm gelirlerini artırmak, ekonomiyi canlandırmak ve sosyal ilişkileri geliştirmek üzere yaz spor oyunlarının organize edilmesi için Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'a soru önergesi verdi.

 

Milletvekili Dağdaş'ın Bakan Özak'a vermiş olduğu soru önergesi ise şöyle :

 

“Bilindiği üzere, seçim çevrem olan Kars İlimizin tanıtımını sağlamak, turizm gelirlerini artırmak, ekonomiyi canlandırmak ve sosyal ilişkileri geliştirmek için yaz spor oyunları organize edilebilir. Bölgede, yazın yapılacak büyük bir organizasyonla turizmin gelişti-rilmesi mümkündür. Kafkas Ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve diğer illerden gelen sporcu ve seyircilerin davet edilmesiyle yapılabilecek atlı cirit, futbol, voleybol, güreş, atletizm, basketbol, boks, hentbol gibi spor müsabakaları sayesinde bölgenin önemi artırılarak turizm geliştirilebilir. Konuk devletlerin katılımları ile gerçekleştirilebilecek bu organizasyon ile:

Kars turizmi geliştirilerek bölge ekonomisi canlandırılabilir, işsizlik azaltılabilir ve büyük şehirlere göçün önüne geçilebilir,

 

Kars'ın kültürel ve tarihi mirasının tanıtılması sağlanarak bölgenin önemi daha da artırılabilir,

 

Gençlerin bu sporlara olan ilgileri artırılıp, yeni sporcuların yetiştirilmesine katkı sağlanabilir,

 

Konuk devletler ile ilişkilerimizi güçlendirerek, farklı kültürlerin tanıtılması sağlanabilir. Bu sebeple:

 

Kars ilimizin tanıtımını ve önemini artırmak için bölgede düzenlenebilecek yaz spor organizasyonları ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur?

Önceki ve Sonraki Haberler