1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sertifikalı çoban çalıştıranlara 5 bin TL destek
Sertifikalı çoban çalıştıranlara 5 bin TL destek

Sertifikalı çoban çalıştıranlara 5 bin TL destek

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Düzgün, sürü yönetimi kursuna katılıp sertifika alan çobanları çalıştıran sürü sahiplerine, 5 bin TL destek verdiklerini açıkladı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Kars’ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Eğitim Yayım ve Yayımlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirilen “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” yani çobanlık kursu tamamlandı.

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, sürü yönetimi kurslarının Arpaçay ve Selim ilçelerimizde 27 Kasım 2017 - 13 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlendiğini ve kurslara toplam 25 kişinin katıldığını söyledi.

Müdür Düzgün kurslarda sürü yöneticisi eğitimi alacaklara bildiğini hatırlattıklarını, yanlış bildiklerini düzelttiklerini ve bilmediklerinizi de öğrettiklerine dikkat çekti. Ayrıca bu kursların sonunda sertifika verdikleri sürü yöneticilerine ve onları kendi işletmesinde çalıştıranlara ise 5 bin TL destek verdiklerini belirtti.

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün çobanlara yaptığı konuşmada: “Peygamberlik mesleği olan çobanlık sayesinde insanlardan biraz uzak ama Allah'a daha yakın, çoğunlukla kimsenin yapmak istemeyeceği, zor ve meşakkatli olan bu kutsal görevi yaparken, 5 santimetreden daha küçük olan otları koyun ve keçileri otlatarak et, süt, deri ve yün olarak ekonomiye kazandırıyorsunuz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.