1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SERKA Ekibine Kar Engeli
SERKA Ekibine Kar Engeli

SERKA Ekibine Kar Engeli

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki dağlarda rota işaretlemesi yapan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ekibi kar engeline takıldı.

A+A-

SERKA ekip koordinatörü Ersin Demirel, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve komşu illerle bağlantılı olarak yürüyüş, bisiklet, manzaralı araç turu, safari parkurları ile açık hava faaliyetlerinin yapılacağı kültür ve inanç turları için rota belirleme çalışması başlatıldığını belirtti.

Çalışmanın ikinci bölümünde rotaların belirlendiği güzergahlarda işaretleme çalışması yaptıklarını anlatan Demirel, 4 kişilik ekibin, 3 bin rakımlı Soğanlı Dağlarında işaretleme yapmak üzere araçları ile girdikleri yolda kar engeline takıldığını, Sarıkamış Belediyesine ait iş makinesiyle yaklaşık 3 saatlik çalışma sonunda aracın bulunduğu yerden çıkarıldığını bildirdi.

Rotaların işaretlenmesinin çok zor hava koşulları içinde yaptıklarını bildiren Demirel, "Soğanlı Dağlarının kuzey bölümünde güzergah işaretlemesi yapıyorduk. Ancak belirlenen yolları tipi kar ile doldurmuş. Bu nedenle aracımız kara saplandı. Neyse ki telefon açar açmaz Sarıkamış Belediyesi'ne ait iş makinesi kısa sürede gelerek aracımızı çıkardı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız zor koşullara rağmen devam edecek" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.