1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Akdağ terör olaylarına değindi
Bakan Akdağ terör olaylarına değindi

Bakan Akdağ terör olaylarına değindi

Bakan Akdağ: Eli kanlı caniler en büyük zararı, en büyük sıkıntıyı da Kürt kardeşlerimize veriyorlar...

A+A-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Iğdır Üniversitesi’nin 2011-2012 öğretim yılı açılışı, Kars Gençlik Kolları kongresi’ne katılmak için geldiği Kars’ta Havaalanı VİP Salonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Tarifeli uçakla Kars Havaalanına gelen Recep Akdağ’ı Kars Valisi Ahmet Kara, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunuz Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel ve partililer karşıladı. Öğrenciler tarafından çiçek verilen Akdağ karşılamaya gelenlerle tokalaştıktan sonra VİP salonunda geçti.

Burada son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili açıklama yapan Bakan Akdağ, “Ülkemizde huzuru bozmak isteyenler var, ciğerimize kastedenler var. Ama hep birlikte kardeşlik duygularını pekiştirerek bunun üstesinden geleceğiz. Özellikle kardeşlik duygularını pekiştirerek diyorum. İşin aslının bu olduğunu biliyoruz. Bunu da hükümet olarak asla gözden uzak tutmuyoruz. Elbette teröristi inine kadar kovalayıp gerekeni en kuvvetli ve şiddetli biçimde yerine getireceğiz. Şu anda güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlar sizlerde takip ediyorsunuz. Çok ta başarılı operasyonlar yapıyorlar. Ama bunu yaparken de bir taraftan kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye çok itina edeceğiz. Bunun bir başka yolu yoktur.” dedi.

Akdağ şöyle konuştu:

“Bu ülkeden Kürt ile Arab’ı, Arpala Türk’ü, Türk ile Çerkez’i birbirinden ayıranlar bu milletin düşmanıdır. Her kim ki kendi ırkıyla ve kendi etnik kökeniyle ilgili bir fanatizm içerisindeyse, ırkçılık yapıyorsa, kabilecilik yapıyorsa, etnik milliyetçilik yapıyorsa bu milletin düşmandır. Biz Kars’a atalarımızın geldiği günlerden beri bu toprakçalar bizleri millet haline getiren kültür ve ortak tarihin başlangıç noktalarıdır. Bu topraklarda kardeşçe ve bir millet olarak yaşadık. Bunun mührünü de Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında da vurduk. Bunu da kimse ortadan kaldıramayacaktır. Zalimce ve terör yoluyla masum insanlarımıza kasteden askerimize kastedenler cevaplarını en iyi biçimde alıyorlar ve almaya da devam edecekler.”

Bakan Akdağ daha sonra AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç. AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve partililerle birlikte AK Parti Gençlik Kolları’nın 4. Olağan Kongresi’nin yapıldığı Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’na geçti.

Bakan Akdağ buradaki konuşmasında da terör konusuna değinerek, “Çok yakın zamanda çok değerli vatan evlatlarını, kardeşlerimizi şehit verdik. Ama şuna inanıyoruz ki kendilerini Kürt halkının temsilcisi diye göstermeye çalışan eli kanlı caniler aslında bütün millete zarar verirken en büyük zararı, en büyük sıkıntıyı da Kürt kardeşlerimize veriyorlar. Bunun ilacı nedir? Bunun ilacı bir taraftan teröristle güvenlik güçlerimizin mücadelesini güçlendirirken ve bunu mükemmel hale getirirken öbür taraftan kardeşlik duygularını pekiştirecek çalışmaları devam ettirmektir” dedi.

Bakan Akdağ daha sonra çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere karayoluyla Iğdır’a hareket etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.