1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Akdağ’ın “Veda” hazırlığı
Bakan Akdağ’ın “Veda” hazırlığı

Bakan Akdağ’ın “Veda” hazırlığı

AK Parti Kars İl Başkanlığı Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi’ne katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Erdoğan’la birlikte bu dönem son dönemlerinin olduğunu hatırlatarak, gelecek dönem parlamentoda olmayacaklarını söyledi.

A+A-

Türkiye’de ilkleri yaratan bir parti olduklarını belirten Bakan Akdağ, “Partimiz şu ana kadar emsali görülmemiş bir kararla milletvekili seçilebilmek için peş peşe 3 dönem sınırlaması getirdi. Benimde aralarında bulunduğum yönetici kadronun önemli bir kısmı üçüncü dönemimizi yaşıyoruz. Yani gelecek dönem parlamentoda olmayacağız.”dedi.

Bunun çok farklı bir yaklaşım olduğunun altını çizen Akdağ, “Ama ülkemizde siyasetçiler yönetici olarak hangi kademedeyse ölene kadar orada sürdürülmeye çalışılan ve koltukları boşaltmanın akıllardan bile silinmediği bir meslek olarak algılanmaktaydı. Çok yıpransalar bile ne yapıp edip partilerinin başında kalmaya devam etmişlilerdir. Böylece meclise girmeye çalışıyorlardı. Partileri seçimlerde en alt sıralarda bile gelseler bile bundan asla vazgeçmiyorlardı. Oysa bugün milletin göz bebeği olmuş, gerçekten büyük liderlik kabiliyetiyle Dünya ya ‘İşte liderlik böyle olur’ diyen bir Recep Tayyip Erdoğan, ‘benim 3. dönemim ve ben bu nedenle parlamentoda ki görevimi bırakıyorum ve bırakmak zorundayım.’ diyebiliyor. Bu kararın altına da imzasını atıyor. İşte AK Parti’yi AK Parti yapan budur.” diye konuştu. 

Bir gazetecinin “Konuşmanızda değindiğiniz gibi Başbakan Erdoğan’ı 3 dönem sınırlamaması getirmesi nedeniyle kendisinin ve sizinde parlamentoda 3 döneminiz. Bundan sonra ne yapacaksınız, sırada Başkanlık sistemimi var?” Sorusu üzerine Bakan Akdağ şöyle konuştu:

“Bu soru için Başbakanımıza birçok yerde sorulduğunda “O gün gelince mutlaka bize bir hizmet alanı düşer” ben biliyorum ki Başbakanımız da bununla birlikte bu ülkeye hizmet etmek için yola çıkmış bizlerde göreve yeri neresi olursa olsun bunu bir öncesinden ayırmayız. Bu Başbakanlıkta olsa, bakanlık ta olsa, milletvekilliği de olsa değişmez. Millete her nerede hizmet alanı varsa ve bize nerede bir hizmet etmek düşerse orada devam ederiz. Yani gelecek içinde ben şimdi herhangi bir şer söyleyemem. Söyleyebileceğim şudur ki AK Parti bu iradeyi gösterebilenlerin partisidir.”

Bakan Akdağ, “Sizin bir planınız var mı?” sorusuna da, “Ben de kendi açımdan bu konuda hiç hesap yapmadım. Allah önde bütün kardeşlerimiz gibi önce can sağlığı versin. Ondan sonra da millete hizmet etme fırsatı versin yeter.” dedi.

Bakan Akdağ, AK Parti Gençlik Kolları eski yönetimine plaket verip hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra “Allah’a ısmarladık” diyerek Kars’tan ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.