1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehit ve Gazi Ailelerine İftar
Şehit ve Gazi Ailelerine İftar

Şehit ve Gazi Ailelerine İftar

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy Şehit ve Gazi Ailelerine iftar yemeği verdi.

A+A-

Şehit aileleriyle birlikte iftar açmaktan mutluluk duyduğunu ve toplumun en değerli aileleri olduğunu belirten Kaymakam Şuayib Gürsoy ; “Bu güzel ve kutsal gecede aranızda olmaktan mutluyum. Zaten Ramazan, iftar programlarının bir özelliği de birlikteliklerin sağlanması, bir araya gelmenin, saygı ve sevginin sağlanmasıdır. Bugün burada Kağızman ilçesinin oluşturduğu çok güzel bir tabloyu görmekteyiz. Kağızman’ımızın bütün yöneticileri burada, hep birlikte buradayız. Sizlerin davetimizden dolayı bizleri kırmayarak buraya teşrif etmenizden dolayı büyük bir onur duyduk. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi sadece bir günlüğüne değil, bir akşamlığına değil, her zaman hatırlıyoruz. Gönlümüz her zaman onlarla birlikte. Zaman içerisinde de uygulamalarımızda da hep yanınızda olduğumuzda da bunu göreceksiniz. Sizler evlatlarınızı, ağabeylerinizi, kardeşlerinizi Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü için, Türk Milletinin yaşaması için, inancıyla birlik ve beraberliğiyle var olması için, feda ettiniz. Bu vatan uğruna kaybettiniz. Aynı şekilde değerli gazilerimizde yine aynı değerler uğruna uzuvlarını kaybettiler, yara alarak döndüler. Bizler sizler için ne yapsak azdır, ne yapsak yetersizdir. Ancak sizlerin şehit olan yakınlarınız çok büyük bir mertebeye ulaşmışlardır.” dedi.

 

Gürsoy daha sonra şunları söyledi:

 

“Herkesin arzu ettiği ama ulaşamadığı bir makama ulaşmışlardır. Buda gerçekten kıskanılacak özlenilecek bir durumdur. Çünkü şehitlik mertebesi bir insanın dünyada ulaşabileceği en yüksek en önemli bir mertebedir. Yine çok saygıdeğer gazilerimizde şehit olma arzusuyla vatanı koruma arzusuyla vatanı koruma arzusuyla hareket ettikleri için onlarda yine şehitlikten sonraki en büyük mertebeye ulaşmışlardır. Ben Kağızman Kaymakamı olarak şunu söylemek istiyorum. Evladını kaybeden annelere sesleniyorum. Sizin evladınız benim diyorum. Abisini kaybeden, kardeşini kaybeden kardeşlerime de sesleniyorum. Kardeşiniz benim. Kendi evladınızla nasıl konuşabiliyorsanız, kendi evladınızdan ne isteyebiliyorsanız, kendi evladınıza nasıl davranabiliyorsanız bana da öyle davranın.”

 

Şehit ve gazi aileleri de Kaymakam Şuayib Gürsoy’a teşekkür ederek, “Bu tablo yıllardır görmek istediğimiz bir oluşum ve ilgiydi. Bizler Devletimiz için evlatlarımızı verdik. Artık bizi ısıtacak devletimizin sıcak kollarıdır. Bunu bugün Kağızman Kaymakamı tarafından gördük. Yangın yerine dönen yüreğimize su serpildi. Vatanımız için diğer evlatlarımızı da kendi canımızı da seve seve vermeye hazırız. Bu vatanımız tarih boyunca geçmişten bugüne kadar şehit ve gazilerimiz sayesinde bugüne gelmiştir. Ne mutlu bizlere ki bugünde sıra bize gelmiştir. Ne mutlu bize ki; vatan için bu, bayrak için canlarını seve seve veren evlatlara sahip olmuşuz. Dün olduğumuz gibi, bugünde aynı düşüncelerdeyiz. Yarında aynı düşünce içerisinde olacağız. Başımızda özgürce dalgalanan bayrağımızdan daha değerli hiç bir şey olamaz. Allah devletimize zeval vermesin.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.