1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ateş püskürten kaza!
Ateş püskürten kaza!

Ateş püskürten kaza!

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde stabilize yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü takla atan araçtan burnu bile kanamadan kurtuldu. Sürücü kurtulmasına sevinemeden karayollarına ateş püskürmeye başladı.

A+A-

Kaza, dün saat: 17.30 sıralarında Sarıkamış’ın Alisofu Köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ordu’dan Kars Kafkas Üniversitesine kayıt işlemi yaptırmak için gelmekte olan Uğur E. (21) yönetimindeki 52 KB 802 plakalı otomobil, Sarıkamış’ın Alisofu köyü mevkiinde stabilize yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak tarlaya uçtu.

 

Takla atan araçtan burnu bile kanamadan kurtulan Uğur E, yolun stabilize olması sebebi ile aniden direksiyon hakimiyetini kaybettiğini, yara almadan kurtulmasının ise şans olduğunu söyledi.

 

SÜRÜCÜLER KARAYOLLARINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

 

Sarıkamış ile Selim ilçesi arasında 20 kilometre stabilize yolda oluşan toz bulutu sürücülere zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Önünde seyreden araçların tekerleklerinden fırlayan taşların camları kırmasına bile neden olan çakıl taşları sürücüleri sonunda isyan ettirdi.

 

Trafik kazasını görerek duran, Ticari Taksi şoförü İsmail Akın, “bu sorumsuzluk neden?” diye isyan, “Her gün tamirhane kapısına gitmekten bıktım. Milli bir servet olan araçlarımız gerek belediyelerin, gerekse karayollarının duyarsızlığı yüzünden harap oluyor. Her 2 yılda bir aracımızı belirli bir standartta olacak şekilde, araç muayene istasyonlarına götürüyoruz. Araçlarımızda en ufak eksiklik veya kusur olduğu zaman bunun giderilmesi için bize bir ay süre tanınıyor. Bu süre içerisinde kusur giderilmediği takdirde, muayene istasyonu bizden muayene ücretini tekrar talep ediyor. Bizde aracımızı karayollarına çıkacak şekilde standartlara uygun eksiksiz ve kusursuz hale getiriyoruz. Bizden bu kadar standartlara uymamızı bekleyen karayolları neden bize standartlara uygun yollar yapmıyor.” dedi.

 

Dore Müzik Evi sahibi Hüseyin Kankılıç ve Halk Oyunları Eğitmeni Ali Gençler ise, kendi araçlarının camının da yoldan geçen araçların sıçrattığı taşlar yüzünden kırıldığını belirterek, “Standartlara uyulmadan yapılan yollar sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Satıh kaplama asfalt-Yüzeysel asfalt üzerine dökülen ve iş makineleriyle sıkıştırılması gereken, Mucur (Kırma taş) maalesef karayolunda seyreden araçlar tarafından zarara uğratılıyor. Böyle olunca da sürekli can alıcı kazalar meydana geliyor. Karayolları yetkilileri bu hatadan dönmek için nasıl bir facianın yaşanmasını bekliyor.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.