1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Sarıkamış’ta Turizm Haftası coşkusu
Sarıkamış’ta Turizm Haftası coşkusu

Sarıkamış’ta Turizm Haftası coşkusu

Kars Sarıkamış Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Turizm Haftası’nı adına yakışır bir şekilde kutladı.

A+A-

Ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Sarıkamış Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin hazırlamış olduğu etkinlikle kutlandı.

Kutlamalar, Sarıkamış AOTML Müdürü Özgür Yayın’ın, öğretmenler ve öğrenci grubunun turizm sloganları içeren afişler ve dövizlerle Hükümet Konağı önünde başlattıkları yürüyüş Gaziler Meydanı’nda vatandaşlarla çekilen halayların ardından okul bahçesinde son buldu.

Ardından Sarıkamış AOTML Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda bir kutlama programı düzenlendi.

Programa, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Sarıkamış Kızılay Şube Başkanı Mir Hasan Taş, Mal Müdürü Alpay Atasoy, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğanay, Sarıkamış AOTML Müdürü Özgür Yayın, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Turizm Meslek Lisesi Müdürü Özgür Yayın yaptı.

Yayın, “Türkiye turizm faaliyetlerine 20. yüzyılın ortalarından itibaren başlanmış ve turizm faaliyetleri kalkınma planları kapsamına alınmıştır. Turizm ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen önemli toplumsal fonksiyonları başaran bir nitelik kazanmıştır. Bu nitelik dünyada turizme yönelik ilgiyi arttırmış, turizmden beklentileri olan ülkeleri bu endüstrinin geliştirilmesine yöneltmiştir. Dövizin turizm yoluyla elde edilmesine yönelik faaliyetler, bu sektörün milli ekonomide önem kazanması sonucunu doğurmuştur.” dedi.

Yayın daha sonra şunları söyledi: “Turizmin özellikle gelişmekte olan ülkelerin ödemeler dengesine yaptığı olumlu katkı, ekonomik yönden turizm yaralarının en önemli göstergesi olmuştur. Otel işletmelerinin hizmet kategorisinde yer almasının bu kuruluşlarla insan önemini daha da arttırdığını vurguluyor. Uzmanlar bunun sebebini ise şöyle açıklıyor. Çünkü insanlar otele geldiklerinde personel tarafından karşılanmakta, kayıt işlemleri resepsiyon görevlileri tarafından karşılanmakta, odaları kat hizmetlileri tarafından temizlenmekte, yani otelden ayrılana kadar tüm ihtiyaçları personel tarafından karşılanmaktadır. Turizm endüstrisinde gelişmiş ülkeleri ilginç ve çekici yapan unsurun sadece maddi kaynakları, yatırımları, tarih ve tabiat zenginlikleri değil, onları değerlendiren insan ve organizasyon gücü olduğunu unutmamalıyız. Ülkede turizm sektörünün geliştirilmesi açısından özellikle arz tarafındaki insan unsurunun büyük önem taşıdığını gözden kaçırmamak gerekir.”

Yayın ayrıca, Dünyada turizmin geldiği nokta ve bu noktada Türkiye’nin yeri, Türkiye’ye gelen turist, aldığı hizmet ve ürünler, Türkiye’nin dünya turizm pazarından aldığı pay, Türkiye’de son on yıl içinde turizm sektöründeki gelişmeler ve Turizm Meslek Liselerinin ülke turizmine olan katkılarını slayt gösterimiyle anlattı.

TÜRKİYE GÜZELLEMESİ

Ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu “Türkiye Güzellemesi” adlı oratoryo gösterimi oyunlar eşliğinde sergilendi. Türkiye’deki tarihi ve turistik yerleri tanıtan slayt gösteriminden sonra, öğrenciler yurdun dört bir yanından türküler seslendirip, halk oyunları oynadılar.

 

Daha sonra Kaymakam Ermiş, Turizmle ilgili bir konuşma yaptı. Ermiş, turizmin bilinçli toplumların en güçlü silahı ve ülkelerin maddi ve manevi tanıtımını sağlayan en iyi araç olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kültürel sanatsal tarihi ve doğal güzellikleriyle diğer ülkeleri kıskandıracak turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Ermiş, “Turizm hizmetle gelişir, sevgi ile büyür. İyi ve kaliteli hizmet vermek, Türkiye’nin turizm sektörüne eleman yetiştirmek için açılan Turizm ve Otelcilik liselerinden biri olan Sarıkamış Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, inanıyorum ki bölgemiz ve Ülkemiz turizmine önemli fayda sağlayacak “dedi.

Turizm Haftasıyla nedeniyle gerçekleştirilen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Kutlama programı, katılımcılara Uygulama Oteli restoranında Türk mutfağının seçkin yemekleri ve tatlılarından oluşan açık büfe yemek ikramıyla sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.