1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 23 Nisan coşkusu
Kars’ta 23 Nisan coşkusu

Kars’ta 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da törenlerle kutlandı.

A+A-

İlk tören Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruyu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Ardından 23 Nisan Bayramı nedeniyle Kars Valisi değişti. Kısa süreliğine Vali Ahmet Kara’nın yerine geçen ve koltuğuna oturan Fevzi Paşa ilköğretim Okulu 5’nci sınıf öğrencisi Merve Beyza Karaman, Kars’taki çocukların sorunlarını dile getirdikten sonra istek ve taleplerini sıraladı. Daha sonra da kurum müdürlerini telefonla arayarak çalışmaları hakkında bilgi aldı ve talimatlar verdi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve İl Emniyet Müdürlüğünü arayarak kentteki çocukların durumlarını soran minik Vali Karaman, çocuklara her zaman önem gösterilmesi gerektiğini ve gelecek Türkiye’sinde çocukların önemli rol oynayacaklarının unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Ardından da Vali Ahmet Kara bir konuşma yaparak, minik Vali Karaman’ın bilgi ve birikiminin gelecekte ülke yönetiminde önemli mesajlar içerdiğine değinerek, öğrenciye, ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti. Günün anlam ve önemine de değinen Vali Kara, çocukların ülkemizin geleceğinde önemli roller üstleneceklerini ve bu yüzden de eğitimlerine daha çok önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Minik Vali kısa süren valilik görevini devrettiği Vali Ahmet Kara’nın hediye yağmuruna tutuldu.

Ardından Valilik önündeki tören alanına geçildi ve ilk olarak öğrencilerin ve çocukların bayramları kutlandı.

Günün anlam ve önemini belirtir konuşmalar, şiirler, koro dinletisi, halk oyunları ve dans gösterileriyle renklenen tören resmi geçitle son buldu.

Tören alanında ilginç görüntülerde yaşandı. 5 yaşındaki Yağız Karaçay tören alanında doğal hareketleri ve yaramazlıklarıyla dikkat çekerken görevliler ve polisler bile Yağız’ı durdurmakta zorlandı. Minik Yağız tören boyunca alanda tur attı ve kendini müziğe kaptırarak hem oynadı hem de babası Levent Karaçay’ı peşinden koşturdu.

Şehit Albay Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu (ŞAİKO) 2. sınıf öğrencisi Sıla Taşdemirci’nin “Bayrak” şiiri de büyük beğeni topladı. Sıla’nın yürekten okuduğu “bayrak” şiiri kadar saç modeli de büyük dikkat çekti.

 Tören alanına renk katan geleceğin büyükleri, bugünün çocukları ellerindeki Türk Bayrakları, saçlarındaki renkli tokalar, yüzlerindeki mutluluk ve renkli elbiseleri de alanı adeta çiçek bahçesine çevirdi.

Törenlere; Kars Valisi Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Baro Başkanı Cevdet Ucungan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, AK Parti, MHP ve CHP Milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

23 NİSAN COŞKUSU SALONA SIĞMADI

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kapalıspor Salonu’nda düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sarıkamış’ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenler; Gaziler Meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Şehir Stadında yapılması planlanan kutlamalar havanın soğuk ve yağışlı olmasından dolayı Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde Gazipaşa İlköğretim Okulu müzik öğretmeni Setenay Erol yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Ardından da, Kaymakam Ermiş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Bayraktaroğlu ve Başkan Özbilen öğrencilerin bayramını kutladı.

Öğrenciler tarafından öğrenci andının okunmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.

Dağdelen, “23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olma-yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.” dedi.

Dağdelen, şunları söyledi: “Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyetine ve değerleri emanetine sahip çıkmak demek; bu cennet vatanı dünya arenasında günümüzde, gelecekte dengeleri kendi lehine değiştirebilen güçlü bir konuma getirmek olmalıdır. Emanete sahip çıkmak demek eğitim öğretim alanında, bilim ve teknik alanında, tıp alanında, spor alanında ve diğer bütün alanlarda uluslar arası çapta başarılar elde ederek İstiklal Marşı’mız eşliğinde şanlı bayrağımız gönderlere çektirmek olmalıdır.   

Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkma, birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz apaçıktır. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız.

23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi, muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmayı konuşmalıyız, diye düşünüyorum.

Bu nedenle Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki sorumluluklarını yerine getirebilsinler.

Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.

Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hakim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir.

Konuşmamı Büyük Önder Kemal Atatürk’ün sözüyle bitirmek istiyorum. “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun.”

VELİLER DUYGULANDI

Öğrenciler günün anlamı ile ilgili şiirlerini okurken, çocuklarını seyreden bazı velilerin ise aşırı duygulandıkları ve gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterince, salonda yer kalmadı. Birçok vatandaş programı ayakta izledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 91. Yıldönümü nedeniyle yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrenciler eserlerini okudu. Gazipaşa ve Kazım Karabekir İlköğretim Okulu anasınıfı 5-6 yaş grubu öğrencilerinin büyük beğeni toplayan gösterisi katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, İlk ve Ortaöğretim Okullarıarası, Voleybol, futbol, masa tenisi, atletizm, satranç, resim, kompozisyon ve şiir dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrenciler İlçe protokolü tarafından kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Bozat Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi, Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin Kolbastı gösterisinin ardından, Karaurgan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri güreş gösterisi sundu.

Kutlama programı, İlçe merkezindeki İlköğretim okullarından oluşan öğrenci gruplarının gösterisi ile sona erdi.

Törenlere; Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Cumhuriyet Başsavcısı Nazım Bal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, daire amirleri, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti Kars Milletvekili adayı Av. Suat Doğan, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KAĞIZMAN’DA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kars’ın Kağızman İlçesi’nde de törenlerle kutlandı.

Törenler Kağızman İstiklal Alanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene; Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Garnizon Komutanı Yzb. Semih Sucu, Kağızman Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Sezer, Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay Kağızman Halk Eğitimi Müdürü Harun Yüce mülki ve askeri erkân katıldı.

Kaymakam Şuayip Gürsoy, Yzb. Semih Sucu, Belediye Başkan vekili Selahattin Ağdeve ve Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Sezer’in çelenk sunumundan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalara yağış nedeniyle Kağızman Lisesi Spor Salonunda devam edildi. Spor salonunun küçük olması izdihama neden oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlayan program, şiirler, skeçler ve Kağızman Halk Oyunları ekiplerinin gösterileriyle devam etti.

23 Nisan konulu çeşitli dallardaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildikten sonra tüm kurum amirleri ve vatandaşlar davul zurna eşliğinde doyasıya eğlendi.

KAMU KURULUŞLARINI ZİYARET EDEN ÖĞRENCİLERİN YENİ GÖREVLERİ

CUMHURİYET BAŞ SAVCISI GÜLİZA İREM KIZILTAŞ

23 Nisan nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı koltuğuna Mustafa Yalçın İlköğretim Okulu öğrencilerinden Gülizar İrem Kızıltaş oturdu. Kızıltaş, öğretmenleri ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Sezer’i makamında ziyaret ettiler.

Savcı Sezer makamını Gülizar’a devrederek, “Şu anda Kağızman Cumhuriyet başsavcısısınız, hayırlı olsun” dedi. Yeni savcı Kızıltaş da makama oturduğunda hemen görevliyi çağırarak misafirlere ikramda bulundu. İkramın ardından ilçede güven ve huzurun sağlanması için ilçe savcısı olarak ellerinden geleni yapacaklarını ilçe halkının refahı için bu mevkide olduğunu söyledi.

İLÇE GARNİZON KOMUTANI ONUR DEMİRDEN

İlçe Garnizon Komutanlığı görevini devralan Şair Hıfsı ilköğretim Okulu öğrencilerinden Onur Demirden, ilçedeki emniyet ve asayişle ilgili bilgiler aldı ve ilgililere çeşitli talimatlar verdi. “Halkın mal ve can güvenliği için 24 saat hizmet veriyoruz” diyen Demirden, “Bu konuda halkımızın da desteğine ve yardımına ihtiyaç duyuyoruz. Sorunlarımızı birlikte çözmeliyiz” diye konuştu.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YUNUS DALKILIÇ

Avcı Mahmut İlköğretim Okulu öğrencilerinden Yunus Karaağaç, öğretmenleri ile ilçe milli eğitim müdürü Fesih Altay’ı makamında ziyaret ettiler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan Yunus Karaağaç, okullarında eksik olan fotokopi makinası ve oyun parkının yapılması talebinde bulunarak varsa okulların eksiklerinin giderilmesi talimatını verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay da eğitimin önemine işaret ederek, “Çağdaş eğitim için çalışıyoruz” dedi ve misafirlerine teşekkür ederek uğurladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.