1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü
Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü

Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü

Kars Önder Gazetesi ve Anadolu Ajansı ( AA ) muhabiri Ercüment Daşdelen, “Basın özgürlüğünü kendi çıkarları için kullananlar halkın sağduyusu ile yaşama sansı bulamayacaklar.” dedi.

A+A-

Daşdelen, Basında sansürün kaldırılışının 102. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk basınının toplumsal değerlere saygılı kişisel hak ve özgürlükleri temel alan bir görev anlayışı içinde hizmetlerini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.

 

Basında sansürün kaldırılmasının özgür gazetecinin bakış açısını genişlettiğini ancak halen günümüzde basının önünde bazı engeller yer aldığını ifade eden Daşdelen, açıklamasında şunları kaydetti:

 

“Ülke genelinde yayın yapan yerel basın mali olarak güçlendirilerek ulusal yayın yapan sermaye gücünün karşısında ezilmesi engellenmelidir. 4. kuvvet olarak kamu görevini yerine getirmeye çalışan Anadolu basını adil olmayan bir rekabetin içerisine çekilmek istenmektedir. 24 Temmuz, 2. Meşrutiyet 1908’de Anayasa’nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde 24 Temmuz’da çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gündür. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın ulu önder Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızda öncü rol oynamaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.