1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şampiyona Yakışır Karşılama
Şampiyona Yakışır Karşılama

Şampiyona Yakışır Karşılama

Dünya Kickboks Şampiyonu Gökhan Saki, baba ocağı Selim İlçesi’nin Gelinalan Köyü’nde akrabaları tarafından davul-zurna ve kurbanlarla karşılandı.

A+A-

Köyünün havasını soluyan Saki, Kars’ta bir maç için her teklife “Evet” diyeceğini belirtti. “Kars’ta hiç kimse beni yıkamaz” diyen Saki, meydan okudu.

 

Köy girişinde kurbanlarla karşılanan Kickboks Şampiyonu Saki’yi akrabaları isminin yazılı bulunduğu tişörtlerle karşıladılar. Konvoy eşliğinde köyegiren Saki, arabadan iner inmez sporcu selamıyla akrabalarını selamladı ardından da dakikalarca yüzlerce akrabasıyla kucaklaşıp hasret giderdi. Karslı olan Menejer Hülya Aydın’ın da eşlik ettiği ziyarette renkli görüntüler yaşandı.

 

Kickboks Şampiyonu Gökhan Saki ilk olarak kurbanlık koyunun yanına yaklaştı, eliyle koyunu sıvazladı sonra da koyunun kurban edilişini izledi. Akrabaları dualar eşliğinde Saki’nin alnına kurbanlık kanı sürerek daha güçlü olması dileğinde bulundular.

 

Saki daha sonra kendisini hayranlıkla izleyen köylülerin gururlu bakışları eşliğinde köy çeşmesine gitti. Çeşmenin buz gibi soğuk suyuyla elini-yüzünü yıkadı, ardından da kol ve bacaklarını suyla sıvazlayarak köyün temiz havasını bolca soludu.

 

Akrabalarıyla hasret gideren Saki, daha sonra araziye çıkarak tüfekle atış denemesi yaptı. Tüfek atışında pek de usta olmadığı gözlenen Saki’ye köylüler yardım etti. Her attığı adımda farklı bir yaşam tarzıyla karşılaşan ve hepsinden de keyif alan Saki, daha sonra ata bindi. Ata da ilk bindiği görülen Saki, kısa sürede tecrübe edindi ve bolca atla köy turu yaptı.

 

Sık sık da kamera objektiflerine boks hareketleri yapan Saki, esprileri ve neşeli tavırlarıyla herkesin gönlünde taht kurdu.

 

Köylülerde K-1 şampiyonuyla hatıra fotoğrafı çektirebilmek için birbirleriyle adeta yarıştılar. Köylüler, “Kickboks Şampiyonu Gökhan Saki gibi ünlü sporcularımıza Karslılar olarak hep birlikte sahip çıkmalıyız. Kars’ın yanı sıra ülkemizi de temsil ediyor. Karslı işadamlarımıza sesleniyoruz: hep birlikte sahip çıkalım ve Kars’ta da maç yapmasını sağlayalım.” dediler.

 

Baba ocağında olmanın mutluluğunu yaşayan Kickboks Şampiyonu Gökhan Saki, “Yıllar sonra memleketim olan Kars’a gelmenin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyim. Memleketimde antrenman yaptım ayrıca Karslı kardeşlerimle olsun, yakın akrabalarımla olsun bir araya gelme şansım oldu. Baba ocağında olmak büyük mutluluk.” dedi.

 

KARS’TA HİÇ KİMSE BENİ YIKAMAZ

 

Kars’ta maç yapmak için her teklife açık olduğunu söyleyerek meydan okuyan Saki, “Türkiye’ye geldik. Menejerim Hülya Aydın, maç öncesi bizlere “bir yere gitmek ister misiniz?” diye sordu. Bende memleketim Kars’a gelmek istedim. Böylece ata ocağım Kars’a geldik. Şuan Kars’ın havasını soluyoruz. Kars’ı çok özledim. 14-15 senedir gelmemiştim. Kars’ta olduğum için çok mutluyum. Kars’ta maç yapmak için teklif aldık. Şuan tarih söyleyemem ama en kısa zamanda Kars’ta dövüşeceğim. Kars’ta dövüşmeyi çok istiyorum. Kars’ı temsil ettiğim içinde çok mutluyum. Dövüşeceğim insan kim olursa olsun Kars’ta da kimse beni yıkamaz. Her teklife de “evet” derim.” diye konuştu.

 

K-1 KEMERİ KAZANMIŞ GİBİYİM

 

Saki ayrıca, “Şuan köyümüz olan Selim’in Gelinalan köyündeyiz. Burası baba tarafımızın köyü. Babam burada doğdu. Amcalarım burada, dedelerimiz burada. Tüm köy bizimdir yani. Kendimi burada çok iyi hissediyorum. Kendimi K-1 Kemeri kazanmış gibi hissediyorum. Kendimi büyük bir şampiyon olarak hissediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Saki, daha sonra annesinin köyü Koyunyurdu ve dedesinin köyü olan Ağadeve köylerini de ziyaret ettikten sonra Kars İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Cengiz Ateş’in kendileri için Polisevinde düzenlemiş olduğu yemeğe katıldılar.

 

Saki burada da polis memurlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Kars’tan ayrıldı.

 

DÜNYA ŞAMPİYONU KAZ YENİ

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Dünya Kickboks Şampiyonu Gökhan Saki’ye Kaz Evi’nde kaz eti ikramında bulundu.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Kendi dalında Dünya şampiyonu olmuş, Avrupa şampiyonu olmuş gururumuzu burada ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu bir başlangıçtır. Bunu kendisiyle daha geniş bir zaman içerisinde konuşacağız. Karslı hemşehrilerimize sadece ekran başında değil, İsmail Aytemiz Spor Salonu’nda güzel bir organizasyon içerisinde canlı olarak izletmek istiyoruz. Çünkü sevenlerinin çok olduğunu biliyoruz. Kendisiyle birlikte Kars’ımızın Dünya çapında ve Türkiye genelinde sağlıklı bir reklamını da yapmış oluruz. Bunda da kendisinin ciddi bir katkısının olacağını şimdiden söylüyorum. Kars’ı her yönüyle gündeme getirerek Kars’ın öz evladı, medeni iftiharı Gökhan Bey kardeşimizle hem Kars’ın reklamını yapacağız hem de Kars’a ne kadar bağlı olduğunu, hangi umutlarla Kars’a geldiğini ve Karslının ondan neler beklediğini bir kez daha göreceğiz.” dedi.

 

Gökhan Saki de, “Kars’ta olmak çok güzel bir duygu. Buraya küçükken geldim. Türkiye’ye geldik ama Kars’a 10 yıldır gelmedim. Sayın başkanımıza da söyledim: burası İstanbul’dan bambaşka bir yer. Buranın havası, kokusu, insanların verdiği sıcaklık çok değişik. Burada olmaktan çok mutluyum.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.