1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sağlıkta Sorun Kalmayacak
Sağlıkta Sorun Kalmayacak

Sağlıkta Sorun Kalmayacak

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Kars’ın sağlık durumu değerlendirerek şuan ihtiyaç olan, yapımı devam eden ve yapılması gereken merkez ve ilçelerdeki sağlık ocağı ve hastaneleri belli bir plana oturtulduğunu belirtti.

A+A-

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Kars ziyaretlerinde sağlık personelleri ile yapılan toplantıda Kars’ın sağlık sorunlarının masaya yatırılması Bakan Akdağ’ı harekete geçirdi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Kars’ın sağlık sorunlarının 2012 yılına kadar kalmayacağı müjdesini verdi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Kars’ın sağlık durumu değerlendirerek şuan ihtiyaç olan, yapımı devam eden ve yapılması gereken merkez ve ilçelerdeki sağlık ocağı ve hastaneleri belli bir plana oturtulduğunu belirtti.

 

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, 200-250 yatak kapasiteli Kadın Doğum Hastanesi’nin projesinin hazırlandığını, en kısa sürede ihalesinin de yapılacağını söyledi.

 

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç; “Merkezde Kadın Doğum Hastanesi fiziki şartlarının sıkıntılı olmasından dolayı, ilimize yeni 200 -250 yataklı Kadın Doğum Hastanesi yapılacak. Bunun yeri alınmıştır. Tahsisi yapılmıştır. Projesi çizilmiştir. Ben neden 200-250 yataklı dedim, bu yeni projelerde yapılan 200 yataklı hastaneler 300’e kadar çıkartılabilir. Çünkü tek odalı bunlar, bunların yatak sayısını odalardaki yatak sayısını 2’ye çıkarma şansımız çok kolay 2’ye çıkarttığınız zaman bir bakıyorsunuz bu odalar 400 yatak kapasiteli olabilir tam donanımlı hastane tamamlandığında Kars’ın en büyük sorunlarından birisi bitmiş olacaktır” dedi.

 

KARS SAĞLIKTA ÇAĞ ATLAYACAK

 

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, il genelinde bütün ilçelere entegre hastaneler yapılacağını ifade etti.

 

Sağlık Müdürü Sevinç; “Sarıkamış’ta bu yıl 50 yataklı devlet hastanesinin yapımına başlandı. Şuanda inşaatı devam ediyor. Yüzde 10, yüzde 15 tamamlandı. Bu yıl kaba inşaatı büyük ihtimalle bitecek. 2012 yılında da teslimatı yapılacak. Kağızman Devlet Hastanesi ihtiyaçlara cevap vermiyordu. Dolayısıyla buraya ek bina yaptırıyoruz. Bunun inşaatı da şuanda başladı. Bu hastanemizin teslimatı bu yıl içinde olacaktır. Çok kısa zamanda bitirilecek. Poliklinik binalarının, poliklinik kısmı yeni binaya taşınacak. Şuan hastanemizin koridorları çok dar. Bir iki sıra hastalar duramıyor. Oturacak yer yok. Orada yıl içerisinde hizmete girecek.

 

ARPAÇAY’A SAĞLIK OCAĞI YERİNE HASTANE

 

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Kars’ın sağlık alanında eksikliklerinin giderilmesi için talimat verdiğini vurguladı.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Kars’ta kalmış olması, Kars’a sağlık alanında yapılacak yatırımlarda önemli rol oynadığı kaydedildi.

 

Arpaçay’a entegre hastane yapılacağı müjdesini veren Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç; “Arpaçay’a yeni bir sağlık ocağı düşünüyorduk. Hatta tam ihale aşamasındaydık. Parası da gelmişti. Daha sonra Arpaçay’ın nüfus durumuna göre Sayın Bakanımız oraya sağlık ocağı değil, entegre bir hastane yapılması talimatını verdi. Dolayısıyla bunun projesi çizilmeye başlandı. Bu hastanemizin 2011 yılında yapımına başlanacak. Susuz sağlık ocağı yeni geçen yıl tamamlandı. Digor Devlet Hastanesi’nin durumu aslında yeterli ama çok eski bina olduğu için onarım ve tamiratları pek kaldıramayacak durumda olan bir bina, dolayısıyla Bakanımız buraya da yeni entegre hastane yapılması talimatını verdi. Bununda çalışmalarına başladık. Burada arsa sıkıntımız yok Selim ilçe hastanemiz biliyorsunuz bağış olan bir hastane dolayısıyla hastanelikten biraz daha uzak yani hastane şartlarını taşımıyordu. Selim içinde yanında bulunan arsa vardı park alanı burayı Selim Belediye Başkanı bize tahsis etti. 6-7 dönüm gibi bir arsamız oldu orada buraya da yeni bir ilçe entegre hastanesinin yapımı önümüzdeki yıl başlayacak. Şimdi bir kaçının şuanda inşaatı devam ediyor” diye konuştu.

 

50 MİLYON TUTARINDA YATIRIM

 

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Kars’ta ilçelerde yapılan hastanelere 50 milyon liralık yatırım yapıldığını dile getirdi.

 

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, daha sonra özetle şunları söyledi; “Sarıkamış, Kağızman ve Merkez bu yıl tamamlanınca yatırım projeleri en fazla olan bu üçünün yaklaşık proje bedeli 50 milyon civarında diğerleri Selim, Arpaçay ve Digor bunlar birazda küçük bu üç maddi olarak ta fazla tutmuyor. Önümüzdeki yıl bunlara da başladığımız an çok küçük projeler olduğu için bir yıllık ihale süreleri 2012’ye kadar ilimizde tüm sağlık tesisleri yenilenmiş olacak. Bu çok sevindirici bir durum Sayın bakanımızın da bizzat çok detaylı ilgilenmesi, kendisinin buralarda hayatının bir kısmının geçirmiş olması, bize değer veriyor olması, sayın milletvekillerimiz sayın valimize değer veriyor olması onlarında arzu ve isteklerini yerine getiriyor olabilmesi bizi çok memnun etti. Bu söylenenlerin hepsinin 2012 yılına kadar yapılarak hizmete girecektir. Bu yatırımlar tamamlanınca Kars’ın sağlık sorunları kökünden çözülecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.