1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aciz Sendikalar Görüşmede
Aciz Sendikalar Görüşmede

Aciz Sendikalar Görüşmede

KESK Kars Şubeler Platformu Başkanı Mustafa Taştan, hükümetle yapılan toplu görüşme, üyelerinin haklarını korumaktan aciz sendikalarla yapılıyor.

A+A-

Bugün üçüncü oturumu yapılan toplu görüşmelerin her fırsatta emekçilerin haklarına el uzatan, sendikal mücadeleye alerjisi olan Hükümet ile üyelerinin haklarını korumaktan aciz sendikalarla topluca görüşüldüğünü iddia eden Taştan, “Yaptıkları görüşme hukukun çiğnenmesidir. Kamu emekçilerinin mevcut bir hakkının gasp edilmesidir. Toplu sözleşme hakkımız var diyoruz: bunu bu ülkenin mahkeme karalarına dayandırıyoruz; toplu sözleşme hakkımız var diyoruz: bunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine dayandırıyoruz. Hakkımız mevcut, toplu sözleşme yapmanın önünde bir engel yok diyoruz: bunu Anayasa’nın 90. Maddesine dayandırıyoruz. Bütün kamu emekçileri bilmelidir ki sendikal mücadele bir hak alma mücadelesidir, emekçiler bu mücadeleyi ancak fiili ve meşru mücadele araçlarıyla derinleştirebilir. Kamu emekçileri mücadelesinin yolunu biz açtık ve toplu sözleşme ve grev hakkımızı yine biz hayata geçireceğiz. Hükümetin emekçilere bakış açısı ortadadır. Bu siyasi iktidarın emekçilere, hak arayanlara alerjisi vardır. Yapılan hukuksuzlukla 8 defa tekrarlanan gösteri bir kez daha tekrarlanmaktadır. Bu yıl ki görüşmelere bir de kamu emekçilerin referandumda kullanacakları oyun renginin pazarlığı eklenmiştir. Kimsenin kamu emekçilerinin oyuna ipotek koyma hakkı yoktur. Hükümetin şantajına boyun eğmeyeceğiz. Biz görüşmelere katılan her iki konfederasyonu temsil ettikleri kitlenin çıkarlarını korumaya davet ediyoruz; konfederasyonlar görüşmeleri terk etmelidir.” dedi.

 

Taştan daha sonra şunları söyledi:

 

“Siyasi iktidar emekçilerin hak ve sorunlarına son derece duyarsızdır. İşte bunun en son örneğini yasal süreler dolmasına rağmen hala tam olarak açıklanmayan KEY alacakları oluşturmaktadır. 4,5 milyon emekçinin KEY alacakları TOKİ’nin emlak ticaretine bağlanmıştır. Bizler buradan siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Toplu görüşme günü geldik şartlarımızı ortaya koyduk toplu görüşme hukuksuzluğuna son verelim hemen şimdi toplu sözleşme yapalım dedik. Reel kayıplarımızın telafisi için 300 Lira seyyanen zam talep ettik; 657’de yapılan ve bizleri güvencesizleştiren değişiklik tasarısını geri çekin dedik. Öneriyi değerlendireceğiz dediniz, üç gün sonra referandumda bizim istediğimiz oyu verin ardından toplu sözleşme yapalım şantajıyla geldiniz. Toplu sözleşme olmazsa o masaya oturmayız diyenlerle görüşmelere devam ettiniz. KESK olarak kamu emekçilerinin iradesini o masaya terk etmedik. Çünkü sendikal mücadele anlayışımıza güveniyoruz, mücadelenin uzun soluklu olduğunun bilincindeyiz. Bu hafta içinde sonuçlandıracağınız mutabakat yeni bir hukuksuzluk belgesi olarak tarihe not düşecektir. Kamu emekçileri mücadelelerini sürdürecektir. İşyerlerinde, alanlarda mücadeleyi yükselteceğiz ve kurduğunuz bu emek karşıtı yapı dağılana kadar, çocuklarımıza onurlu bir gelecek verme kavgasını sürdüreceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.