1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sağlık-Senliler iftarda buluştu
Sağlık-Senliler iftarda buluştu

Sağlık-Senliler iftarda buluştu

Kars Sağlık Sen dev organizasyonla iki günde 800 kişiyi iftar yemeğinde buluşturdu.

A+A-

İftar programına İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, SHÇEK İl Müdürü Doğan Gül, Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Bekir Kaçar, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Murat Kavas, Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Fatma Mercan, Memur Sen İl Başkanı Ayhan Yiğit, Sağlık Sen İl Başkanı Muğdet Karadağ, Başhekim yardımcıları, kurum amirleri, Sağlık Sen yönetim kurulu, işyeri temsilcileri ve birinci ve ikinci basamaktan çok sayıda üye katıldı.

 

Yemekten sonra Sağlık Sen İl Başkanı Muğdet Karadağ ve ekibi ile bolca sohbet etme imkanı bulduğu sohbette üyeler sorunlarını ve beklentilerini dile getirdiler.

 

Kars Sağlık Sen İl Başkanı Muğdet Karadağ yetkili sendika olmanın farkına vurgu yaptığı açıklamada Hükümetle yapılan toplu görüşme sürecinde etkili bir sendikacılık örneği gösterdiklerini ve talep ettikleri konuların mutabakat metninde yer aldığını söyledi.

 

Referanduma sunulan anayasa değişikliği paketini de değerlendiren Karadağ; demokrasi yolunda önemli bir yol kat edileceğini ifade ederek, anayasa değişikliğine evet diyeceklerini söyledi.

 

Karadağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Bizler ve gelecek nesiller için iyi bir başlangıç olarak görüyoruz. Sonra ki adımların sağlam atılması adına, yamalı bohça gibi değil tamamı yeniden düzenlenmiş tamamı sivil bir anayasa olması açısından bu oylamayı önemsiyor ve destekliyoruz. Özellikle kamu çalışanlarını ilgilendiren toplu sözleşme hakkının, kınama cezasına yargı yolunun açılması gibi maddelerin anayasada yer almasının çok önemli. Ülkemizin gelişmesinden ve her geçen gün bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülkeler arasına girmesinden rahatsız olan güçlerin terör ve benzeri antidemokratik yollara başvurarak Türkiye’mizin önü kesilmekte ve tüm dünyaya kaos dolu bir ülke izlenimi vermeye çalışmaktalar. Bu tür oluşumlarının önüne geçmenin yolu halka ait sivil anayasadan geçmektedir.”

 

“Demokrasi adına önümüze getirilen anayasa değişiklik paketi yeterli değil burası bir gerçek.” diyen Karadağ, şöyle konuştu:

 

“Bize göre Anayasanın tümünün değiştirilmesi çok daha güzel ve sağlıklı olacaktır. Ancak Anayasa değişikliğinin tam olarak bizim istediğimiz gibi olmaması hayır demek için yeterli sebep değildir evet demek zorundayız çünkü tüm vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın bireysel özgürlükleri genişletilmektedir. Memurlar için bu güne kadar toplu görüşme hakkı vardı; Toplu sözleşme hakkımız yoktu “evet” dersek olacak. Zira çok istediğimiz ve olmazsa olmazımız olan toplu sözleşme hakkı anayasa paketinin içindedir. Şu ana kadar Toplu Görüşmede sendikalar görüşlerini söylüyorlar ancak bu görüşlerinin sonunda hükümet isterse hiç birini kabul etmeye biliyor. Toplu Sözleşmede sivil toplum örgütlerinin etkinliği çok daha fazla artmış olacaktır. Ayrıca çalışanlarımıza uyarı ve kınama cezası verildiğinde şimdiye kadar yargı yolu açık değildi yeni Anayasa paketinde yargı yolu açılmış olacak. Her şeyden önemlisi egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyebileceğimiz bir dönem başlayacaktır. 12 Eylül Darbecileri yargılanmayacak olması buna hayır demeyi gerektirmez. Ancak bir daha 27 Mayıs’ların, 12 Eylül’lerin, 28 Şubat’ların Ergenekonların olmaması için, bu günlerin bir daha yaşanmaması için referanduma kesinlikle evet denilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum