1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Restorasyonlar tamamlandı
Restorasyonlar tamamlandı

Restorasyonlar tamamlandı

Kars’ta kent merkezinde bulunan 8 tarihi binanın restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

A+A-

5225 sayılı kültürel mirasın korunması konunu gereği Kars’ta tescilli binaların restorasyon çalışmaları tamamlandı.

 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, “5225 sayılı kültür varlıklarını koruma kanununa göre ilimizde tescilli binalarını restorasyon ettirmek isteyen ve bu kanuna istinaden il müdürlüğümüze başvura da bulanan vatandaşlarımızdan 8 tanesinin evi restore edildi. Hem vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşama olanağı tanınırken, hem de Kars kültürüne bir katkı daha sağlandı.” dedi.

 

Ayrıca tarihi bina sahiplerine de seslenerek, herkes kendi eseri için daha duyarlı olmalı ve üzerine düşeni yapmaları gerektiğini de vurgulayan Doğanay, “Gün yüzüne çıkarılan her eser Kars turizmine bir katkıdır. Bu eserler aynı zamanda bizim tarihe bakışımızdır ve saygımızdır. Fakat eser sahiplerinin restorasyon payları yüzde 25’lerde lütfen itina etmesinler.

 

Çünkü firmalar doğal olarak işlerini yapamıyorlar. Tarihi bina sahipleri de katkı sunmalı ki, tarihi binalarımız daha güzel bir görünüme kavuşsun. Çalışmalar kapsamında 8 tane tescilli binanın restorasyonu tamamlandı.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.