1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Prof. Arslan,Prof. Gül'ü kınadı
Prof. Arslan,Prof. Gülü kınadı

Prof. Arslan,Prof. Gül'ü kınadı

Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. M.Özkan Arslan, KAÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Abdulaziz Gül’ün, “Rektörlük seçiminde çok oy almak ne kadar önemlidir!” açıklamasında yer alan iddialar üzerine kınama açıklaması yaptı.

A+A-

KAÜ-ÖEDER Başkanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan; 1992’de kurulan ve 21 Ekim 2010’da 5. defa rektör adaylarını belirlemek üzere sandık başına giderek oylarını kullanan öğretim üyelerini üniversitelerine sahip çıkmalarından dolayı kutladı. Kafkas Üniversitesi’nde gerek seçim öncesinde ve gerekse seçim günü ve hatta sonrasında öğretim üyelerinin büyük bir olgunluk gösterdiklerini ve seçimden Kafkas Üniversitesinin ve Kars’ın kazançlı çıktığını söyledi.

 

Mükremin Özkan Arslan yaptığı açıklamada Kafkas Üniversitesi için her öğretim üyesinin kıymetli olduğunu ve kullanılan her bir oyunda oldukça değerli olduğunu belirtti. Kullanılan oyların sadece bir kısmının (11 oy) temiz olarak nitelendirilmesinin kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu belirten Arslan, ayrıca öğretim üyelerinin baskı ve tehdit altında oy kullandığının iddia edilmesi ve hatta yönlendirme ve menfaat karşılığı oyların kullanıldığının belirtilmesi beyanatının bir rektör adayına yakışmadığını söyledi.

 

Arslan, “Çünkü öğretim üyeleri kendi hür iradeleri, tecrübeleri ve değerlendirmeleri ışığında oylarını kullanmışlardır. Ömrünü üniversiteye adamış akademisyenler etik kurallar çerçevesinde, onurlu ve haysiyetli olarak oylarını kullanmışlardır. Ancak bu değerlendirmeyi ne yazık ki Kars’a ve üniversitemize daha yeni gelmiş, henüz bir yıl bile hizmet etmemiş, üniversitemizi ve akademik hayatımızı hiç tanımadığı belli olan bir Rektör Adayından duymak çokta şaşırtıcı olmamıştır. Kars kamuoyu ve üniversite camiası bahsi geçen yazıda ima edilen birçok öğretim üyesinin bu şehre ve üniversiteye hayatlarının en güzel yıllarını verdiğini çok iyi bilmektedir.” dedi.

 

Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Arslan, Kafkas Üniversitesinin bu aşamaya bu öğretim üyeleri ve çalışanları ile geldiğini ve her şeye rağmen iyi bir düzeyde olduklarını da belirtti.

 

Kafkas Üniversitesi’ndeki akademik kadronun tartışabilen, yorumlayan, konuşan, ahlaki değerlere bağlı, düzeyli ve seçim kültürüne sahip olduğunu ifade ederek, 2010-2014 döneminde üniversitemizi yönetmek üzere Rektör Adayı olan profesörlerin iftira ve zan altında bırakmaya kimsenin haddi ve hakkı olmadığını da söyledi.

 

Arslan, artık Rektörlük seçimi ile ilgili üniversitedeki seçim programının tamamlandığını, öğretim üyelerinin eğitim-öğretim işleri ile meşgul olmaya devam ettiklerini kaydetti. Bundan sonraki süreçte de seçimde olduğu gibi rektör adaylarının Ankara’da YÖK nezdinde oldukça seviyeli bir şekilde rekabet edeceği kanaatinde olduğunu vurguladı.

 

Arslan ayrıca, bu süreçte Rektör olarak ataması yapılacak olan öğretim üyesinin kim olursa olsun üniversiteyi daha ileri bir düzeye taşıyacağı inancında olduğunu da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum