1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 'Pervane' açılımı!
Pervane açılımı!

'Pervane' açılımı!

BoraJet Genel Müdürü Kadir Peker : "KDV avantajı sağlanırsa Kars, Zonguldak, Ağrı, Alaçatı, Fethiye’deki havaalanları da Borajet yüzü görebilir"

A+A-

Milyar dolarlık yatırım yapılan, teknik yetersizlikleri ile uçuş düzenlenmeyen atıl havalanlarına BoraJet talip oldu. 35’e yakın atıl havaalanında uçuşa başlayabileceklerini söyleyen BoraJet Genel Müdürü Kadir Peker, “Kapalı olan Tokat Havaalanı’nda ilk adımı attık. KDV avantajı sağlanırsa Kars, Zonguldak, Ağrı, Alaçatı, Fethiye’deki havaalanları da Borajet yüzü görebilir” dedi.

 

Milyarlarca dolarlık yatırımla kurulan ve sayıları 35’i bulan atıl havaalanları Türkiye’nin en genç havayolu şirketi olarak seferlerine başlayan BoraJet ile ’uçak yüzü’ görecek. Temeli 1997 yılında atılan, uçuşların ise 2008 yılında durdurulduğu Tokat Havaalanı’yla ilk seferine başlayan BoraJet Kars, Ağrı, Balıkesir, Bursa, Zonguldak, Çanakkale gibi THY'den başka uçak inmeyen havaalanlarıyla turizmin gözbebeği olan ama bugüne kadar   'uçak yüzü’ görmeyen Çeşme Alaçatı, Fethiye gibi merkezlere uçuşu da planları arasına aldı.

 

BoraJet Genel Müdürü Kadir Peker, öncelikle hergün Tokat’a karşılıklı seferlerin yapılacağını belirterek, atıl durumdaki, uçuşların durdurulduğu ya da başlayamadığı havaalanlarını da canlandırmayı düşündüklerini söyledi. Peker, “Devlet bölgesel taşımacılıkta yolcu KDV oranını yüzde 1’e indirirse biz de Kars, Ağrı, Balıkesir, Bursa, Zonguldak, Çanakkkale gibi atıl kalmış havalimanı olan şehirlere uçuş seferlerine başlayabiliriz” dedi. Filolarında Airbus’un 4 adet ATR72-500 model uçağı bulunduğunu ve iniş için 1.200 metrelik pistin yeterli olduğuna da dikkat çeken Peker, “Çeşme Alaçatı, Fethiye gibi alanlar da uçak yüzü görebilir” diye konuştu.

 

Büyük gövdeli uçakların inemediği piste sahip havaalanları arasında ve yurtdışına açık havaalanlarına yolcu taşıyacaklarını aktaran Peker, şunları söyledi: “50 milyon dolarlık yatırımla filomuzu kurduk. 66 kişilik pervaneli uçakları kullanacağız. Tokat’tan sonra Zonguldak ve Trabzon’la devam edeceğiz. Ücretsiz içecek ve aperatif servisi de yapılacak.”

  

Los Angeles’a HAVA taksiyle 200 bin dolara uçuracak

 

Dünyanın en uzun menzilli uçağı Bombardier Global Express XRS tipi business jetle ’havada lüks taksi’ hizmeti de vermeye başlayacaklarını söyleyen Kadir Peker, “14 kişilik bu jetle Türkiye’de az insanın tercih edebildiği çok özel bir taksi hizmeti vereceğiz. 12 bin kilometre menzilli bir jet bu. Saati 11 bin dolara kiralama yapılacak. Örneğin İstanbul’dan Los Angeles’a yapılacak bir uçuş yaklaşık 200 bin dolar olacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.