1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anneler Günü Kutlu Olsun
Anneler Günü Kutlu Olsun

Anneler Günü Kutlu Olsun

Cumhuriyet tarihinin Kars'taki ilk bayan muhtarı Firuze Hüryurt : “Türk Annesi Vefakâr, Fedakâr ve Cefakârdır”

A+A-

Kars’ın Yenişehir Mahallesi Muhtarı Firuze Hüryurt, dünyada ve Türkiye'de kadınların hâlâ insanlığın eriştiği aşamanın gerisinde bulunduğu, hak ve özgürlükler açısından da ayrımcılığa maruz kalabildiğini belirtti.

 

'Anneler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımlayan Muhtar Hüryurt, kadınların, Türk devlet geleneği içerisinde hem de Türk ananesinde önemli bir itibar ve statü sahibi olduklarını bildirdi. İslam dininde de 'Cennet anaların ayakları altındadır' Hadis-i Kutsisi'ni hatırlatan Hüryurt, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

 

"Ne var ki, bu tarihsel gerçekliklere rağmen gerek ülkemizde ve gerekse dünyamızda kadınlar, hâlâ insanlığın eriştiği aşamanın gerisinde bulunmakta; hak ve özgürlükleri açısından ayrımcılığa maruz kalabilmektedir. Dünya nüfusunun yarısını teşkil etmelerine rağmen çalışma hayatında, kamu yönetiminde ve siyasette yeterince yer bulamamaktadır."

 

Yenişehir Mahallesi Muhtarı Firuze Hüryurt, kadınların, anne, eş ve kardeş gibi değişik statüleriyle ailenin, eğitim, meslek ve becerilerinden kaynaklanan vasıflarıyla da toplumun vazgeçilmez parçası ve fertlerin ilk 'öğretmeni' ve 'eğitimcisi' olduğunu ifade etti. Özellikle Türk kadınının doğasından kaynaklanan 'iffet ve faziletinin' yanı sıra, 'vefakar, fedakar ve cefakar' olduğunu belirten Muhtar Hüryurt, "Kurtuluş savaşında bir taraftan cepheden cepheye kağnılarla sırtında cephane taşırken, bir taraftan da kucağındaki çocuğunu emzirme telaşındaki efsane Türk kadını, bugün yine şehit asker, polis ve dava insanlarının annesi, eşi ve kardeşi olarak yüreklerimizdeki büyük ve eşsiz yerini korumaktadır"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.