1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özcan'ın Tavla Fotografı Facebook'ta
Özcanın Tavla Fotografı Facebookta

Özcan'ın Tavla Fotografı Facebook'ta

Kafkas Üniversitesi'nde "Kardeş Üniversiteler" toplantısından sonra üniversiteli gençlerle beraber sohbet eden Özcan bir öğrenciyle tavla oynarken çekildiği fotoğrafı Facebook hesabında paylaştı.

A+A-

Üniversite öğrencilerinin birkaç yıl öncesine kadar Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkanına ulaşması neredeyse imkansızdı. 

Şimdilerde ise öğrenciler dilek ve şikayetlerini Facebook ve Twitter'dan iletebilmenin kolaylığını yaşıyor. 

Öyle ki YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı Bayburt'a çaya davet eden öğrenciler bile var. 

Özcan geçtiğimiz günlerde Facebook ve Twitter'da sayfa açarak öğrencilerin kendisine daha rahat ulaşmalarını sağladı. 

Kafkas Üniversitesi'nde "Kardeş Üniversiteler" toplantısından sonra üniversiteli gençlerle beraber sohbet eden Özcan bir öğrenciyle tavla oynarken çekildiği fotoğrafı Facebook hesabında paylaştı.

Fotoğrafın altına yorum yapan Bayburt Üniversitesi öğrencisi Zeynep Akdağ, YÖK Başkanı'nı Bayburt'a çay içmeye davet etti. Zeynep'in davetini kıramayan Özcan, önümüzdeki günlerde Bayburt'a gidecek. 

Facebook'tan YÖK Başkanı'na kolayca ulaşan öğrenciler arasında 'fırsat bu fırsat' deyip derdini anlatanlar da yok değil. Gençlerin dile getirdiği şikayetlerin başında ise Danıştay'ın 3. ve 4. sınıfta okurken formasyon alma hakkını iptal etmesi ve formasyon kontenjanlarının azlığı geliyor. 

YÖK başkanının Facebook sayfasında yazılan formasyon ile ilgili dikkat çekici bir metinde, 26 yaşındaki üniversite mezun öğrenci "Keşke diyorum, siz de annenizin gözlerindeki size dair umut ışığının günden güne sönüp gitmesine tanık olsaydınız. Belki o an bizi anlardınız. Kemiğe dayanan bıçak değildi, yirmi beş kuruşluk bir jilet. Adli kayıtlara intihar diye not düşüldü. Faili, şüphesiz YÖK idi..." yazdı. Bir öğrencinin formasyon alamamasını anlatan yazıya, YÖK Başkanı Özcan hemen cevap verdi. Başkan, öğrenciye "Yazdığın yazı ile ilgili konuşmak ve seninle direkt temas kurmak için kişisel bilgilerini lütfen bana mesaj at" diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanına derdini anlatmak Twitter ile çok kolay 

Önceden cumhurbaşkanına ulaşmak için reisi- cumhurun ya bulunduğu şehre gelmesi beklenir ya da hazırlanan mektuplar ulaştırılmaya çalışılırdı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter'da hesap açtıktan sonra her şey değişti. Artık derdi, isteği olan bir internet kafeye gidip cumhurbaşkanına anlatabiliyor. Cumhurbaşkanından isteklerin başında ise iş ve yakını hapiste olanlardan af talebi geliyor. Bunların dışında ise her türlü arz ve talep cumhurbaşkanına iletilebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.