1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 5996 sayılı kanun toplantısı
5996 sayılı kanun toplantısı

5996 sayılı kanun toplantısı

Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanununun tanıtımı yapıldı.

A+A-

Kars Tarım İl Müdürlüğü’nde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun tanıtımı ve kanun hakkında özet bilgi verilmesi konulu toplantı gerçekleştirildi. 

Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonundaki toplantıya; Kars Valisi Ahmet Kara, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Muhittin Yoran, Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, Tarım İl Şube Müdürleri ve basın mensupları katıldı. 

Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürleri sırasıyla slayt eşliğinde 5996 sayılı kanunu anlattılar. Bu kanunda göze çarpan, kanuna uymayanlara verilen ağır cezalar oldu. Ağır cezaların sebebi ise kanunsuz yoldan kazanç sağlayan bazı vatandaşların önüne geçebilmek amacıyla yapıldığı belirtildi. 

Toplantı sonrasında Alo 174 Gıda Denetim aracı ve denetim personellerinin üniformalarının tanıtımı yapıldı. 

Çok fonksiyonlu ve donanımlı olan denetim aracının ilk kontağını Vali Ahmet Kara çevirerek “hayırlı olsun” dedi. 

Veterine Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun tanıtımı, gıda sağlığını denetleyecek elemanların kıyafetleri ve yeni donanımlarla hazırlanan Tarım İl Müdürlüğüne ait aracın tanıtımı yapıldıktan sonra araç şehir içindeki kontrollerini yapmak için ilk görevine başlamış oldu.

Vali Kara konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu, bu kanunda yeni çıkan bir kanundur. Yeni uygulamaya konuldu. Bu kanunun getirdiği cezai hükümleriyle ilgili sunumlarını dinledik. Bizim ve sizin dinlediğiniz şekilde bu kanun, gerek hayvanların her türlü üretimini, hal ve hareketlerini, sevkiyatını, kesimini ve gerekse hayvansal gıdaların gerekse bitkisel gıdaların ki buna, veteriner hizmetleri ve veteriner tıbbi ürünleri de dahil buna, bunların her türlü, üretimleri, dağıtımları, satışları, etiketlenmesi, yani her türlü hareketlerini kayıt altına alınmasını sağlıyor. Bu kanundan sonra artık hiçbir şekilde, tarımsal hiçbir ürün, hiçbir tarımsal alanda kayıtsız kalmıyor. Her şey bundan sonra, tarımsal üründe ve ya tarımsal ürün gıdasını etiketleyemeyen, yani bu ürünlerin izlenmesine olanak vermeyen her türlü safha, tabi cezaya tabi olarak ki cezalarda çok ağırdır, ağır ceza konmasının sebebi de, bunlar neticede insan sağlığını etkileyen en önemli şeylerdir. Onun için insan sağlığına verilen önem paralelinde cezalarda ağırlaştırılmıştır. Bundan sonrada hiçbir şey kayıtsız hareket etmeyecek, edenler ise cezai işleme tabi tutulacak. Bunları dinledik.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.