1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Örnek işadamından teşviksiz yatırım
Örnek işadamından teşviksiz yatırım

Örnek işadamından teşviksiz yatırım

Son 10 yılda hayvancılıkla ilgili yatırımlar devletin verdiği teşviklerle artmaktadır. Kars’ta da gerek teşvik, gerekse öz sermaye yoluyla birçok işletme açılmaktadır.

A+A-

Bu yatırımlardan birisi de Kars Sarıkamış ilçesi Akören Köyü’nde ARMA Eğitim Şirket Müdürü Murat Sağlam tarafından kendi köyünde açılan 100 Baş Damızlık Sığır İşletmesi oldu.

Memleketine yatırım yapan Murat Sağlam son 10 yılda AK Parti hükümeti tarafından hayvancılık konusunda büyük teşviklerinin verildiğini ancak kendisinin bu teşvikten yararlanmadan öz sermayeyle bu işletmeyi açtığını ifade etti. Sağlam, bölge kalkınmasında sadece devlet teşviklerinin yeterli olmayacağını, aynı zamanda işadamları ve bölge insanın bir araya gelerek şirketleşip bir marka oluşturmaları halinde bunun bir anlam kazanacağını söyledi.

Sağlam, Avrupa ülkelerinde ortaya çıkan et skandallarının ileriki yılarda bu sektörün öneminin daha da artıracağını, bundan dolayı Türkiye’de ve özellikle hayvancılığın kalbi durumundaki Kars’ta bunu bir avantaja dönüştürmek gerektiğini vurguladı.

Sağlam ayrıca, bölgedeki göçün azalmasının da ancak Kars ve ilçelerine açılacak hayvansal gıdalarla ilgili fabrika ve işletmelerle mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.