1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. MÜSİAD Kars Temsilciliği'ne Şahin Aydın getirildi
MÜSİAD Kars Temsilciliği'ne Şahin Aydın getirildi

MÜSİAD Kars Temsilciliği'ne Şahin Aydın getirildi

​​​​​​​Dört yıldan bu yana Kars’ta faaliyetlerini sürdüren MÜSİAD’ın Kars Temsilciliğine işadamı Şahin Aydın getirildi.

A+A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kars’ta yeni yönetimini oluşturuyor.

MÜSİAD’ın teşkilatlandırma bölge sorumlusu Muhammet Şirin başkanlığında Kars’ta "MÜSİAD iş adamlarıyla buluşuyor" toplantısı düzenlendi.

Kars Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen toplantıya, Karslı iş adamalarının yanı sıra Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdülkadir Ayluçtarhan, İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut, KOSGEB İl Müdürü Lütfullah Aktaş, Memur Sen Kars İl Temsilcisi ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ebubekir Keleş, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday, bazı oda başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından başlayan toplantıda, Kuran-ı Kerim tilaveti sunuldu.

MÜSİAD’ı anlatan tanıtım filmi izlendikten sonra MÜSİAD teşkilatlandırma bölge sorumlusu Muhammet Şirin, slayt eşliğinde MÜSİAD’ı anlatan bir sunum yaptı.

Toplantıda ayrıca İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan tarafından yapılan sunumda ‘İstihdam Seferberliği-2019, burası Kars burada iş var’ ile ilgili olarak toplantıya katılan işverenler bilgilendirildi.

Toplantıda söz alan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’da MÜSİAD’ın Kars’ta daha etkin bir şekilde faaliyet göstermesinin öneminde değinerek, Karslı iş adamlarının MÜSİAD desteği ile işlerini ve istihdam olanaklarını daha geliştireceklerine dikkat çekti.

KARS’TA DA GÜÇLÜ YAPISI OLAN BİR MÜSİAD OLUŞTURACAĞIZ

Konferans sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Muhammet Şirin, 4 yıldan buyana Kars’ta çalışmalarını sürdürdüklerini fakat arzu ettikleri noktaya gelemedikleri için yeni bir yönetim oluşturma gayreti içerisine girdiklerini söyledi.

Kars’ta İşadamı Şahin Aydın başkanlığında MÜSİAD’ın daha etkin bir şekilde çalışmalarında devem edeceğini söyleyen Şirin: “20 gün önce Kars’a gelerek istişarelerde bulunduk. Arzu ediyoruz ki artık şehrin ekonomisini güçlendiren, işadamlarına öncülük edebilen, aynı zamanda Kars’ta da merkezi olan, yurt içi ve yurt dışı şubeleri ile diyalog kurabilen çok güçlü yapısı olan bir MÜSİAD hedefledik. Şahin Aydın başkanlığında yeni yönetimimizi oluşturduktan sonra önümüzdeki günlerde yeni toplantılar da gerçekleştireceğiz. Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde Nihat Kaya arkadaşımız bu görevi yerine getirdi. Bundan sonra ise yeni bir yönetim ve yeni arkadaşımız Şahin Aydın ile birlikte daha güçlü ve örgütlü bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki haftalar içerisinde üye sayımızı da arttıracağız. Kars’ta da yeni bir ofis kuracağız ve ofisimize MÜSİAD tabelasını asarak çalışmalarımızı başlatacağız.”dedi.

KARS’IN EKONOMİSİNİN GÜÇLÜ BİR İVME KAZANMASI İÇİN ARACI OLACAĞIZ

Kars’ın ekonomisinin güçlü bir ivme kazanması için aracı olacaklarına da dikkat çeken MÜSİAD’ın teşkilatlandırma bölge sorumlusu Muhammet Şirin: “Kars kendi nüfusu içerisinde, kendi imkânları ölçüsünde bir ticaret hacmine sahiptir. Ve kendine göre bir iş hacmi var. Biz Kars’ı diğer illerimiz ile kıyaslatmayacağız. Tabiî ki her şehir kendi ölçeğinde değerlidir. Kars’ta kendi içerisinde daha fazla iş hacmi sağlamalıdır. Bizler Karslı işadamlarımıza ‘sen daha fazla iş yapabilirsin ve istihdam sağlayabilirsin, daha büyük işler yapabilirsin’ gibi inancı oluşturmak amacındayız. Kars’taki üyelerimiz ile yurt içindeki ve yurt dışındaki üyelerimizi bir araya getirerek, yeni fikirler ve imkânlar sağlamak MÜSİAD aracılığıyla olacaktır. Kars’ta yapılacak işler için de yeni projeler geliştirip işadamlarımızın önünü açacağız. Aynı zamanda bu çark işlemeye başladığında büyük düşünceler ortaya çıkacak ve bu düşünceleri finanse etmekte zorluklar ortaya çıktığında da yine MÜSİAD devreye girecek. Hem komşu şubelere üye işadamlarımız ve genel merkezimiz, yurt dışındaki şubelerimizdeki yatırımcı işadamlarıyla Kars’taki kardeşlerimizi ortak noktada buluşturup daha güçlü yatırımların oluşturulması noktasında şehre desteklerimiz olacak. İstihdam artacak, şehirdeki girdi miktarı artmış olacak ve dolayısıyla istihdam artınca da esnafta bu getiriden kendine düşen payı alacak. Yılın yarısı kış şartlarında geçen Kars’ta sıcak ve ümit kar bir ufuk olacağız. Aynı zamanda ildeki kurumlarla barışık bir şekilde, bölge milletvekilleri, bakanlarımız ve hükümetimiz düzeyinde buradaki işadamlarımızın dertlerini ve sorunlarını çözmek için de öncülük yapacağız. Kars ilimizde ki her emek, her bir gayret Kelebek etkisi niteliğinde, Doğunun ticari yönüne etki edecektir.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.