1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muhasebenin Önemi
Muhasebenin Önemi

Muhasebenin Önemi

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kağızman Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO). “Çağdaş Yaşamda Muhasebenin Önemi” konulu konferans ve söyleşi yapıldı.

A+A-

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, Muhasebe-Finansman Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr Süleyman Yükçü ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Türker Susmuş konferansa konuşmacı olarak katıldı.

 

Kağızman MYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Kağızman MYO Müdürü Doç. Dr. Savaş Öztürk, KAÜ Veteriner Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Mete Cihan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferansta İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Süleyman Yükçü, “Çağdaş Yaşamda Muhasebenin Önemi” konulu konferans verdi.

 

Yükçü, “Memleketimin sıcak havasını saygısını ve sevgisini sizlere getirdim. Muhasebe çok önemli bir etkendir. Aşıksanız aşık olmak muhasebeye girmiyor. Ama aşık olduğunuz kişi için otobüs bileti aldıysanız bir yere gidiyorsanız bu muhasebenin konusuna giriyor.” diye konuştu.

 

Esprileriyle programı renklendiren Yükçü, Süleymaniye Camii ilk muhasebe kayıtlarının nasıl tutulduğunu anlattı.

 

Cumhuriyet dönemi muhasebesinin en önemli muhasebe kavramı olduğu vurgusunu yapan Yükçü, Elektrik muhasebenin kabulüne değinerek eskiden mürekkepli kalemle yapılan muhasebe kayıtlarını örneklerle anlattı. Muhasebe de ERP uygulamaları üzerinde duran Yükçü, daha sonra öğrenciler arasında ilginç bir yarışma düzenledi ve öğrenciler arasından futbol takımlarına göre gruplar belirledi.

 

Bu gruplar kürsüye çıkartılarak önceden hazırlamış olan şekilli kağıdın yapılması için öğrencilere kağıt ve makas dağıtıldı.

 

Öğrencilerin yanı sıra protokol de yarışmaya dahil oldu. Büyük uğraş sarf eden öğrenciler ve protokol kağıdı o şekle benzetemeyince Prof. Dr. Süleyman Yükçü uygulamalı olarak kağıdı aynı şekle kısa bir sürede çevirdi.

 

Protokole kağıdı şekillendiremedikleri için takılan Süleyman Yükçü kendi yazdığı bir şiirler konferansını bitirdi.

 

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Türker Susmuş, “Muhasebe Gerekli midir?” konulu söyleşi yaptı.

 

Öğrencilerin görüşlerini bildirmeleri için muhasebenin gereksiz olduğunu düşündüğünü belirten Susmuş, öğrencilerden muhasebenin gerekli olduğu konusunda kendisini ikna etmelerini istedi. Programda muhasebenin gelir tablosu, kar ve zarar, faturanın önemi, mizan bilanço gelir tablosu konularına da değindi.

 

Kağızman MYO Müdürü Doç. Dr. Savaş Öztürk de, “Öncelikle davetimizi kırmayıp buraya geldikleri için iki hocama çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önemlisi bugün biz iki tane dost kazandık diye düşünüyorum. Ben kendi adıma söyleyeyim bundan sonra hocalarımla görüşeceğim. Bu konferansın öğrenciler için çok faydalı olduğuna inanıyorum. Hocalar çok akıcı bir sunum gerçekleştirdiler. Hocalarıma okulumuzdan küçücük bir hatıra vermek istiyorum.” diyerek konuşmacılara plaket takdim etti.

 

Prof. Dr Süleyman Yükçü ve Doç. Dr. Türker Susmuş, modern görünümdeki Kağızman MYO’yu çök beğendiklerini ve özellikle de yenilikleriyle göze çaptığına dikkatp ettiklerini ifade ettiler. İzmirli konuklar ayrıca, “Meslek Yüksek Okulu Türkiye genelinde sayılı okullar arasında yer alıyor. Öğrencilerin çeşitli aktivitelerle zamanlarını geçirdikleri ve Eğitimde başarı sağladıkları Okul çevre güzelliğiyle ayrıca dikkat çekiyor. İzmir’de böle böyle çağdaş MYO bulmak zor.” dediler.

 

Bu arada, programda basın mensupları için özel ayrılan bölüm de dikkat çekti. Gazeteciler, bu ilgilerinden dolayı MYO Müdürü Savaş Öztürk’e teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.