1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anlamlı Kampanya
Anlamlı Kampanya

Anlamlı Kampanya

Umut Güvercinleri çocuklar için kanatlandı...

A+A-

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği İkinci Öğretim 4. sınıf öğrencileri “Sosyal Proje Geliştirme” dersi kapsamında Kars’ta kütüphanesi olmayan okullara kütüphane oluşturmak amacıyla önemli bir projeye imza attı.

 

Öğrenciler Arzu Kaya, Sami Atay, Sait Aslan, Nezif Acıoğlu, Mücahit Delil, İsmail Ay, Yahya Çelik, “Umut Güvercinleri” grubu adıyla, Dr. Yaşar Kop rehberliğinde kitap toplama kampanyası başlattı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da izin alınarak Kars Merkezdeki Mihralibey Kars’ın İlköğretim Okulu ve Digor ilçesine bağlı Sorkunlu İlköğretim okullarına kütüphane kuruldu.

 

Öğrenciler Eğitim Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer resmi kurumlardan gerekli izinleri alarak işe başladı.

 

İlk önce fakültelerden bu kampanyaya destek verilmesi talebinde bulunuldu. Daha sonra Kars genelinde kırtasiyeler, öğrenci yurtları, dershaneler ve öğrencilerden bu kampanyaya yardım talebinde bulunuldu.

 

İl dışında ise Kocaeli, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Van’dan kitap kampanyasına destek geldi. Ayrıca internet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurularak bu kurumdan kitap temin edildi.

 

Sonuç olarak toplanan yaklaşık 2 bin kitap okulun büyük olması nedeniyle çoğunluğu Mihralibey İlköğretim Okuluna verilerek bu okullarda kütüphane kuruldu.

 

Umut Güvercinleri Grubu diye adlandırılan öğrenciler, “Bu kampanyaya destek veren başta ders hocamız Dr. Yaşar Kop olmak üzere, tüm fakülte hocalarına, Kars esnafına, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, öğrenci arkadaşlara ve bu kampanyaya maddi veya manevi destekte bulunan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunarız.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.