1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Miraç Kandili Mesajları
Miraç Kandili Mesajları

Miraç Kandili Mesajları

Miraç Kandili nedeniyle Kars Valisi Ahmet Kara, Türk Kızılay’ı Kars Şube Başkanı Remzi Aras, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen birer mesaj yayımladılar.

A+A-

KARS VALİSİ AHMET KARA

 

“Hicretten bir buçuk yıl önce, 621 yılı başlarında, Recep ayının 27. gecesinde yaşanan Mirac mucizesi, yüce İslam peygamberi Hz. Muhammed (SAV)’in, ilahi iradeyle Mescidül-Haram’dan Beytü’l-Makdis’e, oradan da Allah’a yükselmesi hadisesidir.

 

Peygamber Efendimizin mucizelerinden olan Mirac, yüce Peygamberimizin Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulüdür ve Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliştir. İnsanın ilahi rızaya ulaşabilmesi halinde; dünyevi ortamdan sıyrılarak maneviyat aleminde yükselebilmesinin, ilahi rahmet ve huzura erişebilmesinin, ancak gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki faziletlerle bütünleşmesinden, Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmesinden geçeceğini hatırlatan ilahi bir mucizedir. Karslı hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu kutsal gecenin, Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıyabildiğimiz ve huzur bulduğumuz müstesna bir gece olmasını, tüm insanlığın hidayetine, aziz milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğine vesile olmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasını, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

 

TÜRK KIZILAY’I KARS ŞUBE BAŞKANI REMZİ ARAS

 

“Hazreti Peygamber’in şahsında, tüm insanlığın önünü açan, yükselişin sembolü, yeni ufukların, yeni keşiflerin doruğa çıktığı Miraç Mucizesinin, bir kez daha anılacağı bu gecede, Allah’a yakınlaşma, dua etme, ibadet etme gibi en temel dini vecibelerin doruğa çıktığı zamanlardır. Tüm mübarek gecelerde olduğu gibi Miraç gecesinde de birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, duaların top yekün Allah’a arz edildiği gecelerdir. Tüm İslam dünyasının tek yürek halinde ellerini açarak, ettiği duaların karşılıksız kalmayacağına inancımız tamdır. Bu duygularla tüm İslam aleminin, ülkemizin ve Kars’ımızda yaşayan kardeşlerimizim Miraç Kandilini kutlar, bu manevi hazzın ülkemize huzur, güven ve bereket getirmesini temenni ederim.”

 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.ENSAR ERDOĞDU

 

“Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandiller geçirmeniz dileğiyle.”

 

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET TÜZEN

 

“Miraç kandili İslam alemi için özel önem arz eden gün ve gecelerdendir. Bu günlerimiz, birlik ve dirliğimizin daha bir önem arz ettiği günlerdendir. Milletçe, bu gece ellerimizi semaya kaldırıp ülkenin ve milletin dirlik ve birliği için dua etmeliyiz. Bu kutlu günün İslam alemine, Türk milletine hayırlar, birlik ve dirlik getirmesini temenni ediyorum. Ayrıca hemşehrilerimizin de kandillerini tebrik ediyorum”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.