1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadına Şiddet Masaya Yatırıldı
Kadına Şiddet Masaya Yatırıldı

Kadına Şiddet Masaya Yatırıldı

Başbakanlık Statüsü Genel Müdürlüğü Kars’ta “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Yerel Medya Çalışanlarının Rolü ve Haber Yazma Atölyesi” konulu bir konferans verdi.

A+A-

Kars Öğretmenevi Kütüphane Salonu’ndaki konferansa Ankara Başbakanlık Statüsü Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Naci Yıldırım, Uzman Mehmet Erdoğan, Mine Toker ve Muğla Üniversitesinden Doç. Dr. Abdulrezzak Altun ile Kars ve çevresinden yerel medya temsilcileri katıldı.

 

Ankara Başbakanlık Statüsü Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Naci Yıldırım yaptığı konuşmada, “Kadın erkek eşitliği ile ilgili yasalar en güzel bir şekilde hazırlayabilir ama önemli olan yasalara uymaktır.” diye konuştu.

Muğla Üniversitesinden Doç. Dr. Abdulrezzak Altun da, “Kadın erkek eşitliği çok önemli bir etkendir. Bu konuda çeşitli konferanslar verdik. Türkiye’de yapılan araştırmalara göre kadınlar erkeklerden daha çok intihar ediyor. Kadınlar intihar girişiminde çoğu kez başarısız olurken, erkekler intihar girişimlerinde başarılı oluyorlar. Ekonomik özgürlüğü bulunmayan bayanlar eşlerinden baskı gördüklerinde intihar girişiminde bulunurken, erkekler ise evlerini geçindiremedikleri zaman gurur meselesinden dolayı intihar ediyor. Basında bayanlar her zaman güzelliğiyle ön plana çıkıyor. Güzel bir iş başaran kadın işiyle değil şıklığıyla ve güzelliğiyle medyaya yansıyor. Medyanın bu konularda kadınların haklarını koruması çok önemli bir etkendir.” dedi.

 

Başbakanlık Statüsü Genel Müdürlüğü Uzmanları Mehmet Erdoğan ile Mine Toker ise konferansın içeriği ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.