1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bilimsel ve Kültürel İşbirliği
Bilimsel ve Kültürel İşbirliği

Bilimsel ve Kültürel İşbirliği

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven ve Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov : “Bilimsel ve Kültürel İşbirliğimiz Daha da Gelişecek”

A+A-

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Otlu ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Baysal ile birlikte Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov'u makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven ve yardımcılarının nazik ziyaretlerinden duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Kafkas Üniversitesi ile Azerbaycan'daki üniversiteler arasında bilim köprüsü kurulduğunu, bilimsel işbirliğinin daha da geliştirilmesi anlamında önemli adımların atıldığını ifade etti.

 

Türkiye ve Azerbaycan’ın ‘iki devlet, bir millet’ olduğunu ifade eden Rektör Güven ; “bu anlamlı söz Türk tarihinin büyük oğlu, büyük devlet adamı Haydar Aliyev’e aittir. Büyük önder bilim ve eğitime büyük önem vermiştir. Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’e sağlığında Kafkas Üniversitemiz tarafından da ‘fahri doktora’ verilmiştir. Bu güzel ilişkilerin temelini büyük önder ve büyük devlet adamı merhum Haydar Aliyev atmıştır, dedi.

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ise ; Azerbaycan ile Türkiye arasında bilimsel işbirliğinin gelişmesi noktasından elimizden geleni eksik etmeyeceğiz, diyerek şunları belirtti : “Kafkas Üniversitesi ile Azerbaycan Üniversitelerinin işbirliği bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bizim amacımız bilimsel işbirliği projelerinin daha da yaygınlaşmasıdır. Bu anlamda Türkiye'de ilk defa Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün Kars'ta açılması önemli bir adımdır. Yine Kafkas Üniversitemizde Haydar Aliyev Eğitim ve Kültür Merkezi açılmıştır. Haydar Aliyev Eğitim ve Kültür Merkezi Kars'ın ilim ve irfan merkezi olarak gelecek nesillere ışık tutmaktadır. Eğitim ve kültür alanındaki çalışmalarımız ağırlık kazanacaktır. Bizlerin tek dileği ; bilimin ve aklın aydınlığında, iki devletin bir milleti olan çocuklarımızın birlik ve beraberlik içerisinde ışıklı bir geleceğe doğru yürümeleridir. Türkiye Azerbaycan kardeşliği her alanda olduğu gibi eğitim, kültür ve bilim alanında da daha da gelişecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.