1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mehmetçik’ten eğitime tam destek
Mehmetçik’ten eğitime tam destek

Mehmetçik’ten eğitime tam destek

Sarıkamış’ta, geçtiğimiz yıllarda sağladığı başarılarla özel dershanelerin pabucunu dama atan Mehmetçik Dershanesi, Sarıkamışlı gençleri üniversiteye hazırlamak için bu sene de çalışmalara başladı.

A+A-

Sarıkamış’ta maddi imkânsızlıklardan dolayı dershaneye gidemeyen öğrenciler için 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Mehmetçik Dershanesi’nin 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 7 ve 8’inci sınıflar için SBS, 11 ve 12’nci sınıf ve mezunlar için YGS-LYS (ÖSS) kurslarına ücretsiz olarak öğrenci kayıtlarına başladı.

 

DERSHANEDE 200 ÖĞRENCİYE KURS VERİLECEK

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, Mehmetçik Dershanesi’nin her yıl olduğu gibi 2010-2011 eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrencilere eğitim vermeye devam edeceğini, 8 ay devam edecek kursta ÖSS ve SBS’ye hazırlanan öğrencilere vatani görevlerini kısa dönem er olarak yapan her biri branşında ehil olan öğretmenlerin ders vereceğini ifade etti.

 

Karabağ, “9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığının eğitime vermiş olduğu bu önemli destek ilçe merkezi ve köylerde okuyan ve maddi durumu iyi olmayan çocuklarımız için bulunmaz bir nimettir. Özellikle eğitim de fırsat eşitliği bulamamış lise son sınıf öğrencilerinin Üniversite sınavlarına hazırlanmaları için büyük çaba sarf eden Asker öğretmenlerimizin emeği takdire şayandır. Tugay Komutanlığımızın yalnızca öğrencilerin yetiştirilmesinde değil, okullarımızın tadilat ve tamirat çalışmalarında fiziki destek sağlaması da eğitime vermiş olduğu önemin bir göstergesidir. Ümit ediyorum ki bu dershanede eğitim gören öğrencilerimizin her biri gönüllerinden geçen Üniversite ve Liselere yerleşirler. Bu vesile ile 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığımıza eğitime vermiş oldukları desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Mehmetçik Dershanesinde eğitim görmesi için çocuklarının kaydını yaptıran öğrenci velileri ise, Mehmetçiğin eğitime vermiş olduğu destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

Sarıkamış Mehmetçik Dershanesin de kursların 11 Ekim 2010 tarihinde başlayacağı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.