1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 35 Bin Hastaya Hizmet Verdi
35 Bin Hastaya Hizmet Verdi

35 Bin Hastaya Hizmet Verdi

Kars Ağız ve Diş Merkezi'nde 15 bin hastaya dolgu, 10 bin hastaya kanal tedavisi, 20 bin hastaya protez olmak üzere toplam 35 bin hastaya hizmet verildi.

A+A-

13 hekim, 6 hemşire toplam 60 kişi ile hastalarına hizmet veren Ağız ve Diş Merkezi'nde bulunan Panoramik Röntgen Cihazının Doğu Anadolu Bölgesi'nde sadece Kars'ta olduğu belirtildi.

 

2008 yılı Eylül ayı itibariyle hizmete başlayan Ağız ve Diş Merkezi Ardahan, Iğdır başta olmak üzere komşu illerden gelen hastalara da hizmet veriliyor. Ağız ve Diş Merkezi Başhekimi Dr. Fatma Mercan, hastanede sadece Ortodonti uzmanı olmadığını söyledi.

 

Başhekim Mercan; "2010 yılı haziran ayı itibariyle de semt polikliniği açtık, semt polikliniğinde 16 saat kesintisiz hizmet vermekteyiz. Nöbetçi doktorumuz ve nöbetçi hemşiremiz ile birlikte mevcut hastanemizde hizmet 08.00 17.00 saatleri arasında hastalarımıza hizmet veriliyor. TOKİ'de bulunan Merkezi hastanemizde dolgu, kanal tedavisi, diş taşı temizliği, hareketli total protezler, bölümlü protezler, porselen dişler, yapılmaktadır. Diş çekimi de dahil olmak üzere hiç bir sıkıntımız yok" dedi.

 

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ'NDE SADECE ORTADONTİ UZMANI YOK

 

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Fatma Mercan, hastanede sadece ortodonti uzmanı olmadığını belirtti.

 

Başhekim Dr. Fatma Mercan, "Hastanemizde sadece ortodonti uzmanı doktor yok. Bunun için Erzurum'a ortodonti sevkleri yapıyoruz. Ortodonti sevk derken küçük çocukların dişlerinde bulunan çarpışıklıkları kast ediyoruz. Bununla ilgili Bakanlıktan uzman talebimiz oldu. Fakat ortodonti uzmanları maalesef kamuda çalışmadıkları için Türkiye'nin genel problemi bu. Üniversite hastanelerinde bulabiliyoruz. Bundan dolayı sadece ortodonti sevk yapıyoruz" diye konuştu.

 

PANORAMİK RÖNTGEN CİHAZI DOĞUANADOLU BÖLGESİ'NDE SADECE KARS'TA VAR

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunmayan panoramik röntgen cihazın sadece Kars'ta bulunduğuna dikkat çeken Mercan; "Panoramik röntgen cihazı ile bütün dişleri ağızda görüntüleyebiliyoruz. Ve bunu bilgisayar sistemi ile bütün hekimlerimizin önüne gönderebildiğimiz bir sistem kurduk. Yakın illerin hiç birinde bu sistem yok Civardaki illere bu hizmeti biz Kars'ta veriyoruz. Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde yapmayı planladığımız bir takım şeyler var. Bunların içerisinde laboratuar hizmetlerimizi kendimizin verebilmesi açısından 4 tane protez diş tekniksiyenimiz var. Diş protez tekniksiyenlerimize bu sistemi kurarak, diş protezlerini kendimiz yapmaya başlayacağız. Diş merkezinde eksik olan ameliyathane planımız var. Ameliyathane planındaki amacımız özürlü hastalarımızın Erzurum'a sevkini engellemek, şöyle engellemek diş çekimi açısından sedasyon, lokal anestezi altında, genel anestezi altında dişleri çekerek Erzurum'a göndermeyi engellemeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili etüt çalışmamızı yaptık. Bakanlığa onayımızı sunduk. Onayda geldi, inşallah birkaç ay içerisinde bununla ilgili inşaatımıza da başlayacağız" şeklinde konuştu.

 

Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ne günlük 450-500 hasta müracaat ediyor. Bu hastaların yüzde 50'sine semt polikliniğine, yüzde 50 hastaya da TOKİ'deki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde hizmet veriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.