1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kürtçe hutbe ve ilmihal isteği
Kürtçe hutbe ve ilmihal isteği

Kürtçe hutbe ve ilmihal isteği

Diyanet-Sen Kars Şubesi’nin katıldığı 'Din Adamlarının Kürt Sorununa Bakışı Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi açıklandı.

A+A-

Din adamları, bölgede sorunlara muhatap kaldıklarını belirterek, çatışmasızlık ortamının sürekli hale getirilmesini, kanın durdurulmasını istedi.

 

Diyanet-Sen Diyarbakır, Batman, Bingöl, Van, Siirt, Şırnak, Hakkâri ve Kars şubelerince ortaklaşa düzenlenen çalıştay sonrası hazırlanan bildirgeyi Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen okudu. Evsen, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın özerk bir yapıya kavuşturulmasını, Şafiiler, Aleviler ve diğer dini renklerin temsil edileceği bir yapının oluşturulmasını istedi. Evsen, talepleri şöyle sıraladı: "Kürtçe vaaz ve hutbe okunması noktasında fiili bir durum oluşmuş bulunmaktadır. Bu fiili durumun yasal bir zemine kavuşturulması zorunluluk arz etmektedir. Diyanet Kürtçe meal, tefsir ve ilmihal çalışması yapmalıdır. Şafii ilmihali olumlu bir adımdır. Kürtçeye de bu ilmihalin çevrilmesi olumlu olacaktır. Hutbe ve vaazlarda barış ve kardeşlik vurgusu yapılmalıdır. Barış ve kardeşlik çabalarının ancak din adamlarının katkısıyla geliştirilebileceği asla unutulmamalıdır. Kürtlerin kendilerini ifade edebilmesi için bir an önce demokratik bir anayasa yapılmalıdır. İnsanların anadillerini öğrenmeleri, hayatın farklı yerlerinde kullanmaları insani ve İslami bir haktır. Bu temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasını engelleyen tüm yasaklar kaldırılmalıdır.''

Yasal Uyarı : Haberlerin etik olmayan yollarla kopyalanması ve çeşitli yayın organlarında izinsiz yayımlanması yasaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.