1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KOSGEB’ten yeni teşvik programı
KOSGEB’ten yeni teşvik programı

KOSGEB’ten yeni teşvik programı

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Burulday, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme İdaresi Başkanlığı’nın, KOBİ’lerin üretime dönük yatırım çabalarının teşviki amacıyla yeni bir program başlattığını söyledi.

A+A-

KARSESOB Başkanı Adem Burulday, düzenlediği basın toplantısında KOSGEB’in yeni programı hakkında bilgiler verdi.

 

Adem Burulday, bu kredi destek programından yaralanmak isteyen esnaf ve sanatkarların KOSGEB’e kayıtlı olmaları ve veri tabanına kayıt güncelleme işlemlerini yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

 

KARSESOB Başkanı Adem Burulday; “Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), KOBİ’lerin üretime dönük yatırım çabalarının teşviki amacıyla yeni bir program başlatıyor. Özellikle az gelişmiş yörelerdeki KOBİ’lerin yetersiz sermaye nedeniyle üretim ve ihracat için gerekli ağır yatırımları yapamadıklarını dikkate alan KOSGEB, bu işlemlerin “Ortak Kullanım Atölyeleri ve Ortak Kullanım Laboratuvarları” kurmalarına destek verecek” dedi.

 

Adem Burulday; “Hem maliyet sıkıntısının giderilmesi hem de kollektif yatırımların canlandırılması amacıyla hazırlanan program, ağırlıklı olarak 1 ila 150 kişi arasında işçi çalıştıran imalatçı KOBİ’lerin yanı sıra kooperatifler, Odalar Birliği, TESK’e ait oda ve birlikler ile bunların katılımından oluşan vakıf ya da şirketler de bu imkanlardan yararlanabilecekler. Daha önce ihracat sektöründe benzer bir örgütlenme gerçekleştirmiş olan Sektörel Dış Ticaret Şirketleri (SDTŞ)’de KOSGEB’in teşvik imkanlarından yararlanabilecekler” diye konuştu.

 

KARSESOB Başkanı Adem Burulday; “Yüksek maliyeti yatırımları yapamadığı için üretim ve karlılığını artıramayan KOSGEB’lerin sorunlarının çözümü için devreye soktuğu destek uygulamasında, gelişmiş, normal ve azgelişmiş yörelerde girişilen bu yatırımları daha cazip koşullarda destekleyecek. Bununla birlikte, destekleme programından öncelikle yararlanmak için başka birçok kriter de yer alıyor” şeklinde konuştu.

 

Henüz kesinlik kazanmayan kredi destek programına göre, çalışan işçi sayısına göre kredi üst limiti 75.000,00 TL, ilk 6 ayı ödemsiz toplam 18 ay vadeli, kredi faizinin yüzde 75’ini KOSGEB, yüzde 25’ini krediyi kullanan işletme tarafından ödenmesinin düşünüldüğünü kaydedildi.

 

KOSGEB tarafından başlatıla yeni programın önümüzde günlerde hayata geçirilmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.