1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kiralık Ev Kalmadı
Kiralık Ev Kalmadı

Kiralık Ev Kalmadı

Kafkas Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin sayısındaki artış, yurtlarda devam eden yapım çalışmaları ve yeni kamu personeli atamaları, ilk etkisini kiralarda gösterdi.

A+A-

Kars’ta kira fiyatlarında son 2 ay içerisinde anormal düzeyde artış kaydedilirken, şehir merkezindeki dairelerin kiraları 750 TL’ye kadar sıçradı. Kars’ta giderek büyüyen barınma ihtiyacıyla birlikte kira fiyatları da tavana vurdu. 2 ay öncesine kadar 350 TL’den kiralanabilen daireler 500’e, şehir merkezinde 500 ile 600 TL aralığında kiracı arayan evler ise, 750 ile bin TL arasında değişen tutarlardaki kira bedelleriyle görücüye çıktı.

 

Emlakçı Mahmut Kaya, Kars’ta kiraların eşi görülmemiş bir biçimde yükselişe geçtiğini söyledi. Kiraların artışına gerekçe olarak, Kafkas Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencileri gösteren Kaya, “Öğrenci sayısındaki artış ve yurt yetersizliği nedeniyle öğrenciler konutlara yöneldi. Buna bir de şehre yapılan kamu personeli atamaları eklenince, ev sahipleri de kiralarda yeni düzenlemelere gitti. Şu anda öğrenciler de, öğretmenler de, kamu personelleri de, harıh harıl ev arıyor.” dedi.

 

Bundan 2 ay öncesine kadar şehir merkezinde 500 TL’den kiralanabilen dairelerin, şu anda 750 TL’ye rahatlıkla kiracı bulabilecek bir duruma geldiğini kaydeden Mahmut Kaya, bu durumun, Kars’ın diğer merkez ilçeleri için de geçerli olduğunu ifade etti.

 

Emlakçı Kaya, “Öğrenciler ve özellikle de daire kiralamak isteyen kamu personelleri, bir kere 400 TL’den daha düşük tutarlarda kiralık ev bulamazlar. Bu nedenle bulabildikleri daireleri ellerinden kaçırmamaya dikkat etsinler. Bu durum gelip geçici; dolayısıyla yeni yurtlar yapılıncaya ve öğrenciler yeni yurtlara yerleşinceye kadar bu fiyat artışı devam edecek. Sonraki süreçte kiralar yine normale dönecek. Çünkü sadece şehir merkezindeki kiralık dairelerin yarısına yakın bir bölümünde öğrenciler ikamet ediyor.” şeklinde konuştu. 

 

Yasal Uyarı : Haberlerin etik olmayan yollarla kopyalanması ve çeşitli yayın organlarında izinsiz yayımlanması yasaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.