1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kültür bilboardı konulacak
Kültür bilboardı konulacak

Kültür bilboardı konulacak

Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, kent merkezindeki tarihi binaların plaketlendirilmesinden sonra ikinci projenin Kars-Sarıkamış yoluna 5 adet bilboard konulması olduğunu söyledi.

A+A-

Doğanay, “Güzel Kars’ımızın en büyük eksiklerinden biride Tarihi binaların plaketlendirilmesi idi. Karslı tarih severlerimiz bizi hep olumlu yönde uyarırlardı: “Kars’ın en büyük eksiği tarihi binaların plaketlendirilmesi” diye. Biz bu olumlu görüşleri ve olumlu düşünceleri kulağımızın ardı yapmıyoruz, kulağımızın önüne koyuyoruz ve ona göre çalışıyoruz. İşte tarihi binalardan biri İl Özel İdare Binamız bütün misyonu ile hem Türkçe hem İngilizce olmak üzere burada tanıtım tabelaları asıyoruz. İlimize gelen turistlerimize hem yanlış bilgilendirmeyi önlemek amacıyla hem de bir yerde bir rehber gibi düşünüyoruz. Kars’ımızın en büyük eksiklerinden biri de rehber ihtiyacıydı onu da böylece gidermeye çalıştık. Toplam pirinç tabelamız 44 tane. Yönlendirme ve tanıtım tabelasıyla birlikte Kars’ın değişik yerlerine 77 tane bu bilgilendirme tabelalarından taktık. Allah nasip ederse bir 10-15 gün sonra da yine Kars ve Sarıkamış arasına pano şeklinde 5 adet bilboard koyacağız.” şeklinde konuştu.

 

“Doğru yolda ilerlediğimize inanıyoruz.” diyen Doğanay, şöyle konuştu:

“Bu yolda çalışmaya gayret ediyoruz. Kısa süre önce Van’daki Birinci İpek Yolu Turizm Fuarı’na katıldık. Orada şunu gözlemledim; Kars Kültür Turizminin elinde bulunan materyal sayısıyla diğer illerin elinde bulunan tanıtım materyal sayısı arasında çok büyük farklar var. Kars bu yönden çok büyük çaba sarf etmiş durumda. Hatta şunu da çok doğru ve emin bir şekilde söyleyebilirim ki; diğer illerin il müdürleri gelip bizden örnekler aldılar, bu da bize kıvanç verdi. Yine yapmış olduğumuz çalışmalardan yorumlar bekliyoruz, Kars halkından. Binamız şu anda geçici olarak Serhat Kalkınma Ajansı’nın hizmet binası olarak hizmet vermektedir. Serhat Kalkınma Ajansı’nın hizmet binası şu anda restore ediliyor. O tamamlandıktan sonra Serhat Kalkınma Ajansı kendi yerine taşınacak ve bu bina İl Özel İdaresi misyonu olarak devam edecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.