1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 880 çift boşanma davası açtı
880 çift boşanma davası açtı

880 çift boşanma davası açtı

Kars Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Hazel Evren Doğanay Kaçar, İl genelinde son bir yıl içerisinde 880 çiftin boşanma davası açtığını bildirdi.

A+A-

 

Kars İl Baro Kadın Komisyon Başkanı Avukat Hazel Evren Doğanay Kaçar, kadınların her alanda mağdur edildiğini belirterek boşanma davalarının buna bağlı olarak ve ekonomik nedenlerle çok arttığını dile getirdi.

 

Bayanların mağdur edilmemeleri için Kars-Ardahan Bölge Barosu bünyesindeki adli yardımlar müesseselerden faydalanmalarının gerektiğini, kendilerine ücretsiz avukat tayin edildiğini açıklayan Avukat Hazel Evren Doğanay Kaçar, 4320 sayılı yasa uyarınca şiddet gören kadınların en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak kendilerine bir adli rapor almaları gerektiğini, bu raporla en yakın karakola ya da cumhuriyet savcılıklarına başvurmaları gerektiğini kaydetti.

 

Avukat Hazel Evren Doğanay Kaçar, kadınların asla yalnız olmadıklarını, bulundukları illerdeki barolara başvurdukları takdirde kendilerine gerekli yardımın yapılacağını belirterek, "Ne yazık ki ülkemizde kadın sığınma evlerinin sayısı oldukça az. Bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.