1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köyde İnternet Sevinci
Köyde İnternet Sevinci

Köyde İnternet Sevinci

Kars İl Telekom Müdürü Ali Aktoprak, Selim ilçesine bağlı Kaynarlı köyünde telefon ve internet sorununu çözerek ilköğretim çocuklarına "Vitamin İlköğretim" adlı programını internetten izletti.

A+A-

Kaynarlı köyüne santral kurarak telekomünikasyon altyapısını güçlendirdiklerini söyleyen Telekom Müdürü Ali Aktoprak, "Kaynarlı köyümüzün telefon ve internet problemini en sağlıklı şekilde çözmüş bulunuyoruz. Buradaki halkımızın telefon ve internet ortamına sağlıklı bir şekilde girebilmeleri için Kaynarlı köyüne santral kurarak transmisyonunu fiberoptif kabloyla giderdik. Köydeki 8 yıllık eğitim programının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için Türk Telekom'un talebelerimize ve öğretmenlerimize bağış yöntemiyle sağlamış olduğu 'Vitamin İlköğretim' projesini Kaynarlı köyünde öğrencilerime tanıtma imkanı bulduk. Bu program Amerika'da en iyi içerikli ödülünü almış bir online eğitim programıdır. Bunu köydeki talebelerimizin şehir merkezlerinde sağlanmış olunan eğitim seviyesini köylerimizde de sağlayabilmek için bu programı bu köyde de sağlıklı bir şekilde çalıştırdık" dedi.

 

Aktoprak, daha sonra çocuklara "Vitamin İlköğretim" adlı programı anlattı.

 

Kaynarlı köyünde ikamet eden çocuklardan Helin Keskin, "Köyümüze internet kuruldu. Arkadaşlarımızla kolayca ev ödevlerimizi yapacağız. Şehirdeki arkadaşlarımızla iletişim kurabiliyoruz. Okul derlerimizi kolay bir şekilde yapacağız. Eskiden internet diye bir şey köyümüzde yoktu ilçe ve kasabaya gidiyorduk. Orada internet kafelerden temin ediyorduk. Derslerimizi araştırmak için artık ilçe ve kasabalara kadar gitmemize gerek kalmadı çünkü Türk Telekom internet ortamını bizlere sağladı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.