1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Durumu İçler Acısı
Durumu İçler Acısı

Durumu İçler Acısı

2008 yılında boşaltılan eski Kars Devlet Hastanesi sahipsizlikten dolayı talan ediliyor. Duvarları yıkılıyor, çerçeveleri sökülüyor, kabloları çalınıyor, art niyetlilerin buluşma mekânı haline geliyor.

A+A-

Uzun yıllar Kars Devlet Hastanesi olarak hizmet veren bina, 250 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi’nin yapılmasıyla boşaltılmıştı. Bir ara “yıkılacak” denildi, sonra “başka bir hizmet alanında kullanılacak” denildi. Sonuçta binada hiçbir işlem yapılmadı ve kaderine terk edildi. Bakımsızlıktan ve sahipsizlikten her gün bir şeyleri sökülüp götürülen hastane binasının içerisinde zaman zaman küçük çaplı yangınlar bile meydana geldi. Sarhoşların, ayyaşların bile mekanı oldu, tinerciler adeta binayı mesken edindi.

 

Şehir stadı, tarihi Fethiye Camii, Cumhuriyet Meydanı, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi, Alpaslan ve Cumhuriyet Liseleri arasında kalan eski Devlet Hastanesi binasının kötü emelleri olanlar tarafından mesken edilmesi çevre sakinlerini de korkutuyor. Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasına da az bir zaman kalmasına ve bir yaz mevsiminin de sonuna gelinmesine rağmen binanın halen yıkılmaması veya farklı şekillerde değerlendirilmemesi bu endişe ve korkuları artırıyor.

 

Veliler, “Şehir merkezinde olan bu yerin değerlendirilmemesini anlamış değiliz. Yazık bütün malzemeleri sökülüp götürüldü. Devletin bir sürü zararı oldu. Burada atıl bırakılan bu bina sarhoşların mekanı oldu. Gece geç saatlere kadar içeride ateş yakıyor içki içiyorlar. Bu bölgede okullar var. Halkın yoğun olduğu bir yer. Hemen karşısında Çevik Kuvvet Müdürlüğü olmasına rağmen bu insanlar, burayı bu şekilde kullanıyorlar. Yarın istenmeyen şeylerin olması durumunda sorumlusu kim olacak. Bir an evvel buraya bir çözüm bulunması gerekiyor. Ya yıkılsın, ya da sahip çıkılsın. Hiçbir şey yapılmıyorsa satılsın. Devleti bu kadar zarara uğratmanın bir anlamı yok.” diye tepki gösterdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.