1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dilenciler vatandaşı bezdirdi
Dilenciler vatandaşı bezdirdi

Dilenciler vatandaşı bezdirdi

Kars'ta, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte dilenci sayısında da önemli artış olduğu gözlendi.

A+A-

Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, operasyonlar düzenleyerek toplamasına rağmen mantar gibi çoğalan dilenciler cadde ve sokaklarda vatandaşları canından bezdirdi.

 

Zabıta ekiplerinin sıkı denetimlerine rağmen kentte cirit atan dilencilerin sayıları her geçen gün artması dikkat çekiyor. Şehir merkezine yakın yerlerde çadırlar kurarak barınan dilencilerin dışarıdan geldikleri, ancak şehir merkezine arabalarla gelerek sokak ve caddelere dağıldığı gözlendi.

 

Özellikle işyerlerine giren dilenciler işyeri sahiplerini ve müşterilerini rahatsız ediyor. Ramazan ayını da fırsat bilen dilenciler duygu sömürüsü yaparak ceplerini doldurmanın hesabını yapıyor.

 

ZABITA 10 GÜN ÖNCE TOPLAMIŞTI

 

Kars Belediye’si Zabıta Ekipleri tarafından şehir merkezinde on gün yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanan dilenciler, şehir dışına çıkarılmıştı. Şehir dışına çıkarılan dilencilerin tekrar şehir merkezinde ortaya çıkması karşısında zabıta ekipleri ne yapacağını şaşırdı. Zabıta Müdürü Metin Güvercin, bütün çabalarına rağmen şehir merkezinden dilencileri temizleyemediklerini söyledi.

 

KÜÇÜK ÇOCUKLAR ÇOĞUNLUKTA

 

Zabıta Müdürü Metin Güvercin, genelde köşe başlarında küçük yaşta çocukların dilendiğine dikkat çekti. Kars’ta özellikle ara sokak ve caddelerde işyerlerine girerek yardım isteyen dilenciler, çocuklarında köşe başlarında oturtarak dilendiriyor. İşyeri sahipleri tarafından zaman zaman tepki ile karşılaşan dilenciler, buna rağmen ısrarla yardım talebinde bulunuyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.