1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyaliz Hastaları Mağdur
Diyaliz Hastaları Mağdur

Diyaliz Hastaları Mağdur

Kağızman Devlet Hastanesi’nde üç aydır Diyaliz Doktoru’nun olmamamsından dolayı diyaliz hastaları mağdur durumda.

A+A-

İlçenin Aydınkavak Köyü eski muhtarı Mehmet Yıldırım, eşinin bir diyaliz hastası olduğunu, haftada üç gün diyalize girerek yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

 

Yıldırım, mağduriyetini şöyle dile getirdi: Ben Aydınkavak Köyü eski muhtarıyım. İlçemizde bulunan Kağızman Devlet Hastanesi’nde verilen hizmetten son derece memnunum. Mevcut doktorlar, hemşireler, memurlar bizlere çok güzel hizmet sunuyorlar. Fakat bir konuda mağdur olduğumuzu basın aracılığı ile bildirmek istiyorum.

 

Eşim Esra Yıldırım haftada üç kere diyalize girmek zorundadır. Yaşamı diyalize bağlı olduğundan bu şarttır. İlçemizde ki hastanede diyaliz cihazları da mevcut olup ancak diyaliz doktoru yoktur. Bundan üç ay önce doktor vardı. Ancak o gidince yerine yeni bir diyaliz doktoru getirilmedi.

 

İlçemizde 17 diyaliz hastası bulunmaktadır. Bunlar Kağızman’ın içinden, Çilehane, Çayarası, Aydınkavak, Aşağı Karagüney, Tomruktaş, Dut köylerindendir. Biz hastalarımızı Kars ve Erzurum’a götürmekte zorluk yaşıyoruz. Diyalize giren hastaların zaman zaman yaşadıkları sorunlar da oluyor. İşin başında uzman doktor olmadığı zaman tereddütler de artıyor. Yoksa çalışan memurlara, hemşirelere bir şey diyeceğimiz yoktur. Hepsi de güzel hizmetler veriyorlar.

 

Benim Kağızman Kaymakamından, Kars Valisinden, Sağlık Bakanımızdan bir ricam vardır. Mümkünse tez zamanda ilçemiz hastanesine bir diyaliz doktoru atasınlar. Biz de bu çileden kurtulmuş olalım, diye konuştu.

 

Kaynak : Sait Küçük / Siyasal Birikim

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.