
KOSGEB’den yeni girişimcilere destek
KOSGEB Kars Müdürlüğü ve Kars Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı işbirliği ile yapılan uygulamalı girişimcilik eğitimleri sonrasında 29 katılımcıya sertifika verildi.
Kars Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’nda düzenlenen sertifika töreninde, kursa katılarak başarılı olan kursiyerler, KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Adem Burulday ve diğer oda başkanları tarafından sertifikaları verildi.
Tören sırasında konuşma yapan KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş, girişimciliğin önemine vurgu yaptı. Bir ülke ekonomisinin kalkınması için emek, sermaye, toprak ve girişimcinin olması gerektiğini söyleyen Aktaş, bu üretim faktörlerinin önemli olduğunu ancak girişimciliğin olmazsa olmaz olduğundan bahsetti. Aralık ayında yapılan eğitimlerde 147 girişimcinin Sertifika aldığını söyleyen Aktaş, bu eğitimleri tamamladıktan sonra işyeri açacak girişimcilerin, KOSGEB Girişimcilik Destek Programından yararlanma imkânı olduğunu ve KOSGEB destek miktarlarının artırıldığını söyledi.
KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş, ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimciliği gençlere bir kariyer fırsatı olarak sunmak amacıyla KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Destek Programı’nda önemli değişiklikler yapıldığını da söyledi.
Aktaş, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden mezun olarak, işini kuran girişimcilere verilen 30 Bin TL geri ödemesiz KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’nin 50 Bin TL’ye; Makine teçhizat alımı için girişimcilere verilen ve üst sınırı 70 Bin TL olan geri ödemeli desteğin ise 100 Bin TL’ye çıkarıldığından bahsetti. Bu kapsamda girişimcilerin kuracakları işletmeleri için, İşletme Kuruluş Giderleri Desteği 2 Bin TL, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 18 Bin TL, İşletme Giderleri Desteği 30 bin TL olmak üzere 50 bin TL’si geri ödemesiz, 100 bin TL’si de geri ödemeli, toplam 150 bin TL destek alabileceklerinden söz etti.
Yeni Mevzuat kapsamın Girişimcilik Desteğinin içeriği; İşletme Kuruluş Desteği; 2 Bin. Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği; 18 Bin. İşletme Giderleri Desteği; 30 Bin. Sabit Yatırım Desteği (Geri Ödemeli-Makine Karşılığı); 100 Bin’den oluşur. Bu rakamların KDV hariç yüzde 70 ve yüzde 90 oranlarında girişimcilere ödeme yapılır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.