1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kop ve Öğrencilerinden Duyarlılık
Kop ve Öğrencilerinden Duyarlılık

Kop ve Öğrencilerinden Duyarlılık

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencileri, Halime Arslan Yıldız Çocuk Yuvası’nda bir dizi etkinlikte yaptılar.

A+A-

Öğrenciler; Uğur Varol, Eray Kurt, Davut Atış, Ahmet Deveci, Pınar Morkoç ve Şeyda Yıldız “Sosyal Proje Geliştirme” dersi kapsamında Dr. Yaşar Kop öncülüğünde Halime Arslan Yıldız Çocuk Yuvası’nda çeşitli çalışmalarda bulundular.

 

“Grup Çiçek” adı verilen öğrenciler, Halime Arslan Yıldız Çocuk Yuvasında kalan çocuklarla yaklaşık 8 hafta kadar süre ile ilgilendiklerini, film izlediklerini, oyunlar oynadıklarını ayrıca ders gelişimlerini sağlamak amacıyla etüt çalışmaları yaptıklarını belirttiler.

 

Öğrenciler, “Gerektiğinde onların ablaları ağabeyleri, öğretmenleri olduk. Onların kendilerini yalnız hissetmemesi için elimizden geleni yaptık. Çocukların mutlu olduğunu görünce bizler de mutlu olduk. Etüt çalışmaları yaptığımız çocukların ders başarılarında atış görülmesi bizi ayrıca sevindiren bir gelişme oldu.” şeklinde sözlerini tamamladılar.” dediler.

 

Grup “Ümidin Rengi Solmasın” adını verdikleri proje kapsamı boyunca Dr. Yaşar Kop ve Halime Arslan Yıldız Çocuk Yuvası Müdürü Adem Yurdakul ve yuva çalışanları ile sürekli fikir alışverişi içinde bulunduklarını da kaydeden öğrenciler, çocukların topluma kazandırılması için ellerinden geleni yaptıklarını, çocukların kendilerini yalnız hissetmemeleri için topluma maddi ve manevi görevler düştüğünü ve herkesin bu gibi gönüllü çalışmalara destek vererek sahip çıkması gerektiğini de vurguladılar.

 

Öğrenciler ayrıca, yurt müdürünün, personelinin, bakıcı annelerin çocuklarla bire bir ilgilendiklerini, sevgi ve ilgiyi eksik etmediklerini, çocukların ve yuva çalışanlarının bu durumdan oldukça memnun olduklarını da sözlerine eklediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.