1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Devrimcilerden 12 Eylül Programı
Devrimcilerden 12 Eylül Programı

Devrimcilerden 12 Eylül Programı

Kars Devrimci 78’liler Derneği tarafından, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda, “12 Eylül Adaleti” konulu film gösterimi ve söyleşi yapıldı.

A+A-

Programa konuk olarak katılan Dostluk Yardımlaşma Vakfı Başkanı Cahit Akçam film gösteriminden sonra “12 Eylül” konulu söyleşi yaptı.

 

Açılış konuşmasını yapan dernek üyesi Muzaffer Koçak, 12 Eylül Adaleti adlı bir belgesel hazırlandığını, bu belgesellerin geçmişi unutturmadığını söyleyerek, Dostluk Yardımlaşma Vakfı Başkanı Cahit Akçam’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Kars Devrimci 78”liler Derneği Başkanı Celalettin İlyan ise geceye katılanlara teşekkür etti ve ardından da Belgesel Film gösterimi sunuldu.

 

Dostluk Yardımlaşma Vakfı Başkanı Cahit Akçam söyleşisinde, “32 yıl sonra Karslı arkadaşlarımla beraber burada olduğum için çok mutluyum. Benim için çok uzun, çileli ama çok güzel bir yolda sizlerle beraber yürüyor olmanın mutluluğunu yeniden hissediyorum. Dostluk Yardımlaşma Vakfı, 12 Eylül’ün bu topluma en çok benimsetmeye çalıştığı “unutacaksın ve unutturacaksın” sloganına ve “yalnız yaşayacaksın, başkaları için hiçbir duyarlılık taşımayacaksın, kuyunun dibindeki taş gibi tek başına yaşayacaksın, gebereceksin” diye benimsetmeye çalıştığı slogana ve felsefeye karşı insani bir başkaldırının ifadesi olarak bir avuç insanla bundan 10 yıl önce kuruldu. Ve bu bir avuç insan bugün binleri bulan bir dostluk, yardımlaşma ve dayanışma hanesini ve anlayışını ülkeye yaymaya çalışıyorlar.” dedi.

 

Akçam, daha sonra şunlar söyledi:

 

“Dostluk Yardımlaşma Vakfı unutmaya ve unutturmaya karşı bir direncin, bir kabul etmeme, reddetme öyküsünün günümüz versiyonunun ifadesidir. 12 Eylül’cülerin unutturmaya çalıştığı değeri yeniden yeşertmeye ve yeniden yaşatmaya bu ülkeye bu topluma o değerleri kavratmaya çalışan bir vakıftır. Ve o yüzden 12 Eylülcü’lerin unutturmaya çalıştığı tüm katliamları, cinayetleri ve cinayetlere ve katliamlara karşı verilen ve tüm solun verilen ortak direniş mücadelesini, ortak toplumsal muhalefetini unutturmamak için onları belgesel haline getirdik. Bu amaçla bugüne kadar 5 tane belgesel çıkartılmıştır. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde 12 Eylül döneminde cezaevlerindeki uygulamaları, mahkemelerde yaşanan ve yaşatılan adaletsizlikleri ortaya seren 12 Eylül Adaleti 2-3 ve belki de dördüncü belgeseli de yine çıkartmış olacağız. Biz bu ülkede iyiden, güzelden ve doğrudan, geleceğin kardeşçe, insanca, özgürce paylaşımından, birlikte ölmekten, birlikte el atmakta olan tüm insanlığın, tüm toplumsal muhalefetin, tüm sol muhalefetin ortak bir tarihini ve ortak değerlerini dünden bugüne, bugünden yarına taşımakta olan bir vakfımız. Vakıf olarak bu çalışmanın Türkiye toplumsal mücadelesine karınca kararınca bir katkı olacağına inanıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.